avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Activitate Maryanna88

Activitate Maryanna88

Vă mulțumesc.
In anii 1992-1994 si 1996-2000
Bună ziua! Am pierdut cartea de muncă. Am fost la câteva firme și am luat adeverinta. Două firme la care am lucrat s-au lichidat. Știți cumva dacă la ITM, dacă mă duc cu numele și adresele firmelor la care am lucrat îmi pot elibera din arhive adeverințe de salariat?
Răspuns la discuția Proces verbal de vecinatate
Da, asta caut. Pe cineva care știe.
Răspuns la discuția Proces verbal de vecinatate
Da, are acte. Probabil ca vrea sa construiască un sediu de firma. Însă terenul lui este departe de al meu. Eu vreau sa știu dacă nu trebuie sa rămână un exemplar și la mine și dacă trebuie să-i dau copie după buletin
Răspuns la discuția Proces verbal de vecinatate
Este un simplu Proces verbal de vecinătate în care scrie :subsemnatii proprietari și se insiră propietarii și CNP-urile lor, am procedat la recunoașterea și stabilirea limitei și vecinătăți imobilului și scrie un nr de tarla. Este Anexa nr. 1. 39 la Regulament. Spune ca trebuie un exemplar pentru fiecare parte. Și este semnat de un cadastrist. Eu am un singur exemplar.
Bună ziua! A venit un vecin cu proces verbal de vecinătate. Are un teren și vrea sa construiască o casă. Nu este vecin direct cu noi. Noi suntem în planul 2 deci nu ma deranjează construcția lui. Ce ma nedumereste este ca vrea copie după buletinul meu. Și nu exista decât un singur exemplar din acest proces verbal. Este bine sa semnez și să-i dau copie după buletin ? Fără sa am și eu un exemplar ? Multumesc
Multumesc mult pentru raspuns.

Laura Roca a scris:

Da, actele Asociatiei trebuie redactate din nou (se actualizeaza datele privind noul sediu) si se depun la judecatoria unde este in prezent inregistrata Asociatia.

Aveti nevoie si de actele pentru noul sediu: titlu de proprietate, act de inchirire/comodat..

Plus taxa de timbru si cerere de inregistrare modificari.

In cazul schimbarii sediului social al unei asociatii se redacteaza din nou Actul Constitiv si Statutul si cu aceste modificari se depun la Tribunal ? Am Convocatorul, Hotararea AGA si Procesul verbal. Mai trebuie si altceva ? Multumesc
Avem un titlu de propietate pentru 5 persoane pe 5 ha de pamant. La data emiterii titlului unul din cei 5 mostenitori a decedat. Succesiunea insa nu s-a facut.
In acelasi an unul dintre mostenitori a incheiat la un notar un antecontract de vanzare - cumparare pentru 1 ha si 0004 m din acea mostenire. In cadrul acestei vanzari nu au fost instiintati sau prezenti nici unul dintre ceilalti mostenitori. Mai mult de atat de acest contract s-a aflat in 2013 cand s-a facut succesiunea. Toti mostenitorii in viata au hotarat ca cele 5 ha sa nu se imparta ci sa se vanda in bloc.
Atunci s-a aflat de acest antecontract incheiat in mai 2006 si care spune ca actele trebuiesc perfectate pana in luna mai 2007. Acest act a fost perfectat conform Procesului verbal de punere in posesie eliberat de primarie cu mentiunea ca restul terenului apartine celorlati mostenitori. Se mai spune, citez :"in cazul in care eu vanzatorul nu ma voi prezenta la cererea promitentului cumparataor la termenul fixat prin prezentul antecontract, promitentul cumparator se va adresa instantei. Bineiteles ca niciuna dintre parti nu a putut incheia tranzactia.
Acum, in 2013, cand ceilalti mostenitori doresc sa faca vazarea celor 5 ha au fost amenintati cu darea in judecata de catre promitentul cumparator.
1. Prima mea intrebare este cum prin baza unui proces verbal s-a facut punerea in posesie a unuia dintre mostenitori alocandui-se un teren de 1 ha ?
2. Era normal ca in 2006 sa se poata face vanzarea unui lot de pamant dintr-o mostenire la care nu s-a facut succesiunea si fara acordul celor 3 mostenitori in viata si unul decedat ?
3. Ce pot face ceilalti mostenitori in aceasta situatie in care nu s-a facut scoaterea din indiviziune a mostenirii ?
Mentionez ca promitentul cumparator lucra in acel timp la cadastru si banuiesc ca stia foarte bine legea. Notarul a procedat corect ? Am luat legatura telefonic cu acel notar dar nu a vrut sa-mi spuna cum de a putut sa faca aceast antecontract fara succesiune si fara acordul celorlati mostenitori si ca daca ne da in judecata el nu crede ca va avea castig de cauza. Numai ca noi acum avem de suferit din cauza acestui act. Va solicit ajutorul si o consultanta ca sa vedem care sunt pasii pe care sa-i urmam. Acest antecontract s-a facut fara martori.
Va multumesc !