avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate raul_stef

Activitate raul_stef

Răspuns la discuția Proces HCL
Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog? multumesc
Discuție Proces HCL
Buna ziua,

Am o cafenea in Cluj-Napoca care cu toate autorizatiile si acordurile din 2008, momentul deschiderii.

In 2017 Primaria Cluj a dat HCL851 ([ link extern ] .

Problema este ca, atunci, cafeneaua a primit autorizatii si acorduri fara ca spatiul sa fie spatiul comercial in CF (in acte, spatiul este trecut ca si apartament). Prin acest HCL nu ne mai putem autoriza decat daca devenim spatiul comercial, lucru imposibil din cauza unui vecin.

Intrebarea este daca atac juridic HCL daca am vreo sansa, daca are rost sa demarez un proces in acest sens?
Răspuns la discuția Acord vecini
Nu, este vorba despre spatii diferite. Multumesc
Răspuns la discuția Acord vecini
inteleg ca nici pentru Cowork, corect?
Discuție Acord vecini
Buna ziua,

pentru activitati de Airbnb si Cowork este nevoie de acordul vecinilor/asociatiei de locatari?

multumesc,
Discuție Taxa rdio/tv
Imi cer scuze daca reiau un subiect deja discutat, dar nu sunt foarte lamurit.

Speta este Radiodifuziunea m-a dat in judecata pentru neplata abonamentului in perioada aprilie 2011-iunie 2012. Am facut intampinare si mi s-a respins deoarece nu am facut dovada nedetinerii unui aparat de radio si pentru ca nu am facut cerere de neplata a taxei. Voi face recurs si voi incerca sa dovedesc ca nu detin aparatura de radio/tv.

O alta intrebare ar fi daca pot sa fac o cerere de scutire de plata radio/tv si daca da, unde?

multumesc pentru ajutor
Răspuns la discuția CREDIDAM
Inteleg, ei emit instiintari de plata nu facturi propriu-zise, am impresia ca anul 2010 nu mai am de ce sa platesc ca s-a prescris, eu asa stiu ca se prescrie dupa trei ani, poate gresesc.
Răspuns la discuția CREDIDAM
Buna ziua,

inteleg ca ce este dinainte acestei date din 2012 nu trebuie achitat din cauza problemelor legale? multumesc frumos
Discuție CREDIDAM
Buna ziua,

am urmatorul caz. Din 2010 nu am mai platit la CREDIDAM taxa pentru muzaica ambientala (este vorba despre o cafenea), fie pentru ca noi am uitat, dansii nu au trimis sau nu au ajuns instiintarile, ma rog. Ideea este ca acum, imi solicita declaratie in care sa precizez perioada de functionare (2010-2013) si sa platesc retroactiv. Stiu ca ei au avut si niste probleme legislative in aceasta perioada. Trebuie sa platesc sau pot sa platesc doar de acum, cum sa procedez?

Mentionez ca in local se asculta muzica de la un post de radio online FREE. Noi mai platim si la UPFR si UCMR-ADA, nici macar nu stiu daca si in aceste locuri se justifica.

multumesc