avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate Kuhaylan

Activitate Kuhaylan

Răspuns la discuția radiere ipoteca
nu mati intales

dupa decizia instantei 09.02.2009 fiscul na facut nimic ( somatie, titlu executor, executare silita etc )

intrebam daca ei se pot trezi acum sa faca ceva dupa atatia ani ? ( sa emita vreu titlu executiu , sa mai inceapa executarea silita ) le permite vreo lege sau ce lege ii blocheaza sa mai faca ceva ( lege fiscala , civila ? ) ... o lege de prescriptie

care este termenul de prescriptie ?

Referitor la CF ei nu radiaza sarcina doar daca vin cu hotarare judecatoreasca


Ce lege sau cum motivez eu la instanta ? ( cineva imi sugera sa merg pe Decretului nr.167/1958 si disp L nr 7/1996 ) nu am cunostinte juridice si nu stiu daca se poate aplica in raport cu ANAF ... nu vreau totusi sa scriu prostii in cererea catre instanta

Ma interesa un raspuns din punct de vedere juridic , legal nu doar teoretic

Va multumesc totusi pentru raspunsul dat

.................................................................................................

poate exista o alta persoana care sa ma ajute in acest sens






Discuție radiere ipoteca
Ma confrunt cu urmatoarea situatie

Fiscul ( ANAF )pune ipoteca pe un imobil ( a unei firme ) pentru a recupera o datorie x .
Datoria x este a vechiului proprietar si procesul verbal prin care sa pus ipoteca este pe numele vechiului proprietar ( firma )

Noul proprietar al imobilului contesta ipoteca in instanta in prima fata castiga ( pe fond) iar la recurs pierde (ii anuleaza sentinta castigata ) unde ii radia ipoteca

Recursul se termina in 09.02.2009

1.Acum vine nelamurirea mea fiscul dupa recurs nu trebuia sa se indrepte impotriva noului proprietar , ma refer la somatie, executare silita etc. ?

Pana azi 12.01.2015 fiscul na facut nimic , mai mult ei spun ca noul proprietar persoana fizica nu figureaza in evidentele lor cu vreo datorie ( desi ipoteca figureaza la CF imobilului )

2. poate fiscul dupa atatia ani sa mai inceapa executarea silita ( la cat timp dupa decizia instantei trebuia ei sa inceapa executarea silita ?)

3 ipoteca ( adica datoria catre ANAF ) nu are un termen de prescripier ?

4. exista vreo modalitate , lege prin care putem radia ipoteca din CF ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri ...iar in functie de acestea o sa mai revin cu amanunte sau alte intrebari

Răspuns la discuția Testament
dupa moartea tatalui cei 2 mostenitor (fiul care are si calitate de Executor si Mandatar al Testamentului ) se prezinta la notar ....nu contesta nimeni testamenul

doar ca sora ii cere fratelui (cel care era si Executor si Mandatar al Testamentului )
partea ei fie in bani fie sai dea o parte din proprietati

aici intreb eu ....poate sal oblige pe acesta sa vanda bunurile sau sa-i instraineze catre ea o cota de 50 % ?
(in testament se spune expres ca doar execturorul testamentului poate vinde proprietatiile sau bunuriile la momentul favorabil sau oportun ) ... asta dupa ce se achita toate datoriile de intretinere, plati etc

pe ia nu o intereseaza sa mai plateasca nimic ... ea stie una si buna ca vrea 50% urgent
(aici ma refeream eu daca poate sal oblige s-ai dea 50% urgent )

el saracu a cheltui o gramada de bani cu impozite , repartatii , plati, facturi restante ...totul din cheltuiala sa persoanala (ca sa respecte testamenul )

ea vrea 50% fara a se tine cont de acele cheltuieli

2. ar mai fi o problema ...cand sa dezbatut succestiunea au fost un nr de 10 proprietati (unde fiecare a primit 50%)

acum noi am mai descoperit inca 10 proprietatii care sunt in litigiu , neintabulate, neplatite taxe etc
fiul conform testamentului (in calitate de executor ) are de facut alte cheltuieli... avocati,facturi etc

e posibil ca dupa ce totul e limpede si pus la punct ca sora lui sa apara iar si sa ceara 50%

atunci ce rost are testamentul daca ea are drept de 50% si fara acordul ei nu poti vinde nimic
Discuție Testament
Buna ziua

unchiul meu a lasat un testament (2008 )
(el avea 2 copii deci 2 mostenitori )

in testament unul (adica fiul cu cine tinea legatura ) din cei 2 copii este numit Executor si Mandatar al Testamentului
-in testamentul respectiv se specifica ca exectorul si mandatorul ce are voie sa faca , ce trebuie sa plateasca , unde sa fie ingropat etc.
-de celalalt copil al sau nu se specifica nimic (no mai vazuse de 40 ani ) doar a fost recunoscuta la nastere si atat

acum fiul care a fost numit excutor si mandatar al testamentului sa ocupat de toate cheltuielile (pentru indeplinirea testamentului )

cealalta fica na facut nimic doar vine dupa moartea tatalui si cere sa se vanda bunurile ramase dupa tatal lor si ea sa primeasca jumatate din bani ( 2 copii - 2 mostenitori )

Il poate obliga pe executorul si mandatarul testamentului sa vanda bunurile , sa i le instraineze in cota de 50% catre ea ?

Din cate am citit eu in testament se specifica faptul ca executorul sau mandatarul doar el are dreptul sa vanda bunurile in momentul oportun , sa faca toate cheltuielile de intretinere a bunurile etc

astept un raspuns pentru asta in prima faza

multumesc anticipat





Buna ziua
ma prezint si eu in fata dumneavostra cu o serie de intrebari (neclaritati ) care se datoreaza negasiri unui aparator ales care sa ma reprezinte sau sa ma sfatuiasca.
Tin sa precizez de la inceput ca numele firmei invocate mai jos nu este cel real.

Situatia sta in felul urmator :
Tatal meu cetatean strain (in calitate de reclamant )a cheama in judecata pe DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE, ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE, OFICIU DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA , PRIMARIA si o firma numita Maria SRL ( cu aceasta societate avand un litigiu mai vechi asupra unui imobil ).

EL cerea 2 lucruri : rectificare carte funciara si radiere ipoteca pentru o cladire care a apartinut in trecut firmei Maria SRL

Ipoteca a fost pusa de DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE pe cladirea respectiva.
Se judeca fondul si tatal meu castiga procesul solutionanduse ambele cerinte ( CF si radiere ipoteca )
Redactarea incheieri dureaza 29 zile iar comunicarea hotararii catre parti dureaza 2 luni ( se tragea de timp ca tatal meu sa plece din tara ).
1. Prima intrebare e legal amanarea comunicari hotarari catre parti atat de mult ?

Scopul prelungiri era recursul unde ei nu doreau ca el sa mai participe. ( sa nu se poata apara sau contesta )
DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE a cerut recurs in termenul legal de 15 zile de la comunicare , in schimb nu a timbrat (invocand ca sunt scutiti )
Restul partilor nu fac cerere de recurs adica A.F.P , O.C.P.I, Primaria etc
Doar firma Maria SRL care depasise termenul de 15 zile de la comunicare si nici nu avea timbrata cererea.

Cu toate acestea in cazul procestului participa atat DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE (in mod legal si correct ) cat si firma Maria SRL (care depasise cele 15 zile si nici nu aveau timbru ) eu cred ca e nelegal aici.

Tatal meu fiind plecat din tara nu se prezinta si evident pierde procesul .

Din cele 5 pagini expuse DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE se regaseste in cel mult 4 randuri care cereau doar sa se clarifice daca ipoteca ramane sau nu si rest sunt 5 pagini de povesti , minciuni si acte false aduse de firma Maria SRL

Procesul sa terminat .

2. Daca instanta nu a observat ( adica sa facut ca nu observa ) ca cererea de recurs a fimei Maria SRL nu este in termenul prevazut de 15 zile si nici netrimbrata se poate cere anularea cerintelor acestora sau actelor depuse de acestia in cadrul procesului printro actiune post procesual ?


3. Daca in cazul procesului cel care vorbeste in numele firmei Maria SRL si face cereri in numele firmei nu are nici o calitate oficiala ( nu este mandatar, imputernicit , administrator , aparator ales etc) el fiind doar SOTUL patroanei firmei Maria SRL se mai poate face ceva acum dupa finalizarea procesului ? (precizez ca recursul a avut lor acum 3 ani )

4. Daca supozitile ,minciunile sau actele false aduse de firma Maria SRL au convins instanta sa ia o decizie se mai poate face ceva acum ( dupa 3 ani ) pentru indreptarea sentintei date ?

In incheiere vreau sa precizez ca tatal meu care a fost parte in proces a murit acum 3 ani iar instanta de la recurs nu a clarificat nimic doar a casat sentinta de fond nemaispecificand cum sa se rectifice CF sau daca sa se repuna ipoteca sau nu . In schimb DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE au DEDUS din incheierea de la recurs ca ei sunt indreaptatiti prin anularea senstintei de pe fond sa repuna ipoteca fara a fi precizat expres acest lucru in incheiere.

5. E corect cum a procedat DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE ?

In dosar mai apar si alte acte false sau eronate facute de celelalte parti chemate in process de tatal meu cum ar fi A.F.P , O.C.P.I, Primarie etc pe care instanta de la recurs lea luat drept bune neavand cine sa le conteste la momentul acela.

6.Ce cai de atat am pentru a ma indrepta impotriva acestor abuzuri facute de institutii ale statului ?

As fi recunoscator daca sar gasi o persoana interesata sa ma ajuta cu aceasta problema in cazul ca se mai poate face ceva.
Pana atunci cei binevoitori pot sami raspunda la intrebarile puse de mine

Multumesc anticipat