Fiscul ( ANAF )pune ipoteca pe un imobil ( a unei firme ) pentru a recupera o datorie x .
Datoria x este a vechiului proprietar si procesul verbal prin care sa pus ipoteca este pe numele vechiului proprietar ( firma )
Noul proprietar al imobilului contesta ipoteca in instanta in prima fata castiga ( pe fond) iar la recurs pierde (ii anuleaza sentinta castigata ) unde ii radia ipoteca
Recursul se termina in 09.02.2009
1.Acum vine nelamurirea mea fiscul dupa recurs nu trebuia sa se indrepte impotriva noului proprietar , ma refer la somatie, executare silita etc. ?
Pana azi 12.01.2015 fiscul na facut nimic , mai mult ei spun ca noul proprietar persoana fizica nu figureaza in evidentele lor cu vreo datorie ( desi ipoteca figureaza la CF imobilului )
2. poate fiscul dupa atatia ani sa mai inceapa executarea silita ( la cat timp dupa decizia instantei trebuia ei sa inceapa executarea silita ?)
3 ipoteca ( adica datoria catre ANAF ) nu are un termen de prescripier ?
4. exista vreo modalitate , lege prin care putem radia ipoteca din CF ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri ...iar in functie de acestea o sa mai revin cu amanunte sau alte intrebari
Daca in termen legal,creditorul nu a staruit in cererea de executare silita,a intervenit prescriptia
Radierea notarilor din cartea funciara,conform disp L nr 7/1996 republicata se poate realiza fie amiabil prin document autentificat ,fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
dupa decizia instantei 09.02.2009 fiscul na facut nimic ( somatie, titlu executor, executare silita etc )
intrebam daca ei se pot trezi acum sa faca ceva dupa atatia ani ? ( sa emita vreu titlu executiu , sa mai inceapa executarea silita ) le permite vreo lege sau ce lege ii blocheaza sa mai faca ceva ( lege fiscala , civila ? ) ... o lege de prescriptie
care este termenul de prescriptie ?
Referitor la CF ei nu radiaza sarcina doar daca vin cu hotarare judecatoreasca
Ce lege sau cum motivez eu la instanta ? ( cineva imi sugera sa merg pe Decretului nr.167/1958 si disp L nr 7/1996 ) nu am cunostinte juridice si nu stiu daca se poate aplica in raport cu ANAF ... nu vreau totusi sa scriu prostii in cererea catre instanta
Ma interesa un raspuns din punct de vedere juridic , legal nu doar teoretic
Radiere somatie
danpop2012
Cine constata prescriptia dreptului de a cere executarea silta in cazul unei executarii unui contract de imprumut intre doua persoane fizice intocmit in mai ... (vezi toată discuția)