Buna ziua
ma prezint si eu in fata dumneavostra cu o serie de intrebari (neclaritati ) care se datoreaza negasiri unui aparator ales care sa ma reprezinte sau sa ma sfatuiasca.
Tin sa precizez de la inceput ca numele firmei invocate mai jos nu este cel real.
Situatia sta in felul urmator :
Tatal meu cetatean strain (in calitate de reclamant )a cheama in judecata pe DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE, ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE, OFICIU DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA , PRIMARIA si o firma numita Maria SRL ( cu aceasta societate avand un litigiu mai vechi asupra unui imobil ).
EL cerea 2 lucruri : rectificare carte funciara si radiere ipoteca pentru o cladire care a apartinut in trecut firmei Maria SRL
Ipoteca a fost pusa de DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE pe cladirea respectiva.
Se judeca fondul si tatal meu castiga procesul solutionanduse ambele cerinte ( CF si radiere ipoteca )
Redactarea incheieri dureaza 29 zile iar comunicarea hotararii catre parti dureaza 2 luni ( se tragea de timp ca tatal meu sa plece din tara ).
1. Prima intrebare e legal amanarea comunicari hotarari catre parti atat de mult ?
Scopul prelungiri era recursul unde ei nu doreau ca el sa mai participe. ( sa nu se poata apara sau contesta )
DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE a cerut recurs in termenul legal de 15 zile de la comunicare , in schimb nu a timbrat (invocand ca sunt scutiti )
Restul partilor nu fac cerere de recurs adica A.F.P , O.C.P.I, Primaria etc
Doar firma Maria SRL care depasise termenul de 15 zile de la comunicare si nici nu avea timbrata cererea.
Cu toate acestea in cazul procestului participa atat DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE (in mod legal si correct ) cat si firma Maria SRL (care depasise cele 15 zile si nici nu aveau timbru ) eu cred ca e nelegal aici.
Tatal meu fiind plecat din tara nu se prezinta si evident pierde procesul .
Din cele 5 pagini expuse DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE se regaseste in cel mult 4 randuri care cereau doar sa se clarifice daca ipoteca ramane sau nu si rest sunt 5 pagini de povesti , minciuni si acte false aduse de firma Maria SRL
Procesul sa terminat .
2. Daca instanta nu a observat ( adica sa facut ca nu observa ) ca cererea de recurs a fimei Maria SRL nu este in termenul prevazut de 15 zile si nici netrimbrata se poate cere anularea cerintelor acestora sau actelor depuse de acestia in cadrul procesului printro actiune post procesual ?
3. Daca in cazul procesului cel care vorbeste in numele firmei Maria SRL si face cereri in numele firmei nu are nici o calitate oficiala ( nu este mandatar, imputernicit , administrator , aparator ales etc) el fiind doar SOTUL patroanei firmei Maria SRL se mai poate face ceva acum dupa finalizarea procesului ? (precizez ca recursul a avut lor acum 3 ani )
4. Daca supozitile ,minciunile sau actele false aduse de firma Maria SRL au convins instanta sa ia o decizie se mai poate face ceva acum ( dupa 3 ani ) pentru indreptarea sentintei date ?
In incheiere vreau sa precizez ca tatal meu care a fost parte in proces a murit acum 3 ani iar instanta de la recurs nu a clarificat nimic doar a casat sentinta de fond nemaispecificand cum sa se rectifice CF sau daca sa se repuna ipoteca sau nu . In schimb DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE au DEDUS din incheierea de la recurs ca ei sunt indreaptatiti prin anularea senstintei de pe fond sa repuna ipoteca fara a fi precizat expres acest lucru in incheiere.
5. E corect cum a procedat DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE ?
In dosar mai apar si alte acte false sau eronate facute de celelalte parti chemate in process de tatal meu cum ar fi A.F.P , O.C.P.I, Primarie etc pe care instanta de la recurs lea luat drept bune neavand cine sa le conteste la momentul acela.
6.Ce cai de atat am pentru a ma indrepta impotriva acestor abuzuri facute de institutii ale statului ?
As fi recunoscator daca sar gasi o persoana interesata sa ma ajuta cu aceasta problema in cazul ca se mai poate face ceva.
Pana atunci cei binevoitori pot sami raspunda la intrebarile puse de mine
Căi de atac, cu excepţia celor extraordinare, nu au existat nici la pronunţarea deciziei în recurs, după cum nu pot exista nici acum. Iar căile extraordinare (contestaţia în anulare şi revizuirea) sunt ţinute de îndeplinirea cerinţelor prevăzute de lege pentru exercitarea lor. Nu cred că e cazul.
În rest, la o prezentare atît de sumară a faptelor, nu puteţi primi nici măcar răspunsuri sumare la întrebări cum ar fi aceea privind corectitudinea procedurii în recurs sau corectitudinea DGFP în demersurile pe care le-a făcut.
Dacă doriţi, totuşi, să aveţi măcar împăcarea morală de a constata că tatălui dumneavoastră i s-a făcut o nedreptate (fără să puteţi să o mai reparaţi), dacă asta vă ajută cu ceva, încercaţi să găsiţi un avocat dispus să se aplece asupra întregului dosar. Ar fi posibil ca, la final, să vă spună că aveţi dreptate, că procesul a fost o mascaradă, dar atît. Nimic mai mult. Nicio posibilitate de a îndrepta lucrurile.
ªi atunci, vă întreb: are vreun rost? Are vreo finalitate acest demers care înseamnă nu doar consum nervos, ci şi financiar?