avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate procesuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate procesuala

am si eu o nelamurire pe care va rog mult sa ma ajutati sa o deslusesc.
Am avut o actiune in contencios pentru recuperare taxa auto care am introdus-o inainte de aparitia OG 50/2008 si m-am judecat la fond cu Directia Generala de Administrare a Finantelor Publice. Am castigat fondul, si directia-administratia Finantelor Publice a introdus recurs. Toate bune si frumoase si in recurs pana cand instanae imi pune in vedere, mie ca si intimat sa imi exprim punctul de vedere referitor la exceptia, vizand persoana ce a formulat recurs, raportat la persoana care a promovat actiunea si la persoana in raport cu care s-a pronuntat prima instanta.( am citat exact incheierea de sedinta). Intrebarea este eu acum ca si intimat ce pot sa fac.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:26, 11 Martie 2009
Calitate procesuala are persoana in numele careia ati introdus actiunea si trebuie sa mai vedeti si ultimele modificari legislative.
Daca am inteles bine, am avut o speta de genul acesta exact la inceputul introducerii actiunii, in sensul ca mi s-a invocat exceptia lipsei calitatii procesulae pasive, intrucat trebuia chemata in judecata Administratia Finantelor Publice din cadrul DGFP, intrucat taxa auto se achita la A.F.P si nu la DGFP.
:D Probabil v-ati judecat cu unii in prima instanta si altii au depus recurs.

M-am judecat si eu pe fond cu Mun. Bucuresti prin primar si a facut recurs ... Primaria Bucurestiului. Bineinteles ca am ridicat exceptia si am castigat procesul.
Scuze, as vrea sa inteleg, eu sunt outsider, dar ma pasioneaza unele subiecte: v-ati judecat pe fond cu...
oanaralooka a scris:

...instanae imi pune in vedere, mie ca si intimat sa imi exprim punctul de vedere referitor la exceptia, vizand persoana ce a formulat recurs, raportat la persoana care a promovat actiunea si la persoana in raport cu care s-a pronuntat prima instanta.

GabrielaA a scris:

:D Probabil v-ati judecat cu unii in prima instanta si altii au depus recurs.

am vazut ca publicul a fost nemultumit de raspunsul Gabrielei, cu toate ca e aproape sigur cel corect.
Pentru a ne lamuri cu totii
@oanaralooka: scrieti-ne exact pe cine ati chemat in judecata, pe cine a obligat instanta de fond, iar din recurs, cine l-a declarat.

Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare - probleme manuelle manuelle Mi s-a respins pe fond cererea de recuperare a taxei de prima inmatriculare platita in 2007 platita in baza Legii 343/2006 - in sesnsul ca s-a admis exceptia ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto iulian08 iulian08 am chemat in instanta finantele publice oravita,si am deschis un proces in resita pentru recuperarea taxei auto,dupa doi ani de zile am castigat procesu iar ... (vezi toată discuția)
Dosar cu probe false (abuzul autoritatilor statului si a instantei judecatoresti) Kuhaylan Kuhaylan Buna ziua ma prezint si eu in fata dumneavostra cu o serie de intrebari (neclaritati ) care se datoreaza negasiri unui aparator ales care sa ma reprezinte sau ... (vezi toată discuția)