avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate timel

Activitate timel

Răspuns la discuția drepturi
multumesc oricum pentru raspuns, nu cred ca e facut nimic, casa e la sat. O zi buna!
Discuție drepturi
Buna ziua, avand in vedere faptul ca ambii parinti si bunicii sunt decedati, mai am un singur unchi, frate din partea tatalui ( care nu are copii si nu a fost casatorit, este pensionar), am vreun drept de mostenire asupra casei si pamanturilor care au apartinut bunicilor, din partea tatalui? (mentionez ca nu este facuta nici o succesiune dupa moartea bunicilor-d.1987 si 2011). Pot sa fac vreun demers in cazul decesului acestuia, deoarece starea lui de sanatate nu este buna si nu stiu daca am vreo calitate in ceea ce il priveste. Multumesc.
Răspuns la discuția Concediu de odihna neefectuat
Multumesc inca odata pentru promptitudine.
Buna ziua, momentan sunt in concediu pentru ingrijire copil, am lucrat peste 10 ani la o companie privata, care acum a intrat in faliment si in acest interval am acumulat peste 30 de zile de concediu de odihna neefectuate-pentru ca nu mi s-a aprobat, nu pentru ca nu l-as fi cerut. Am primit o notificare ca sunt in preaviz din momentul in care inceteaza cic 2 ani, dar nimic referitor la plata acestor zile de concediu. Stiti cumva daca pot sa solicit plata acestora in conditiile in care firma este in faliment si ce acte ar trebui sa primesc pentru a beneficia de somaj ulterior?
Multumesc anticipat.
Multumesc mult!
beneficiez de concediu medical in perioada in care sunt in ingrijire copil? primul implineste 2 ani in 6 iulie 2014, ar trebui sa ma prezint la serviciu in 7 iunie sau asa cum am completat in cererea catre angajator 7 iulie 2014? Sunt insarcinata cu al doilea copil care ar trebui sa se nasca la inceputul lunii august 2014. Stiti cumva daca va trebui sa cer concediu maternal de la medicul de familie incepand cu data de 6 iunie? sau cum ar trebui sa procedez? angajatorul spune ca trebuie sa fac o cerere de revenire si una de ingrijire copil in aceeasi zi, cand copilul a implinit 2 ani si anume in 7 iulie, dar atunci nu va avea sotul probleme la locul de munca? Multumesc anticipat!
Multumesc mult pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns, voi lua legatura cu cei de la firma.

Multa sanatate! O seara buna!
Sunt in cic 2 ani, ar trebui sa revin la servici in iulie 2014 dar am primit o notificare ca mi se incheie contractul de munca la data revenirii din cic, ca urmare a inchiderii punctului de lucru si a insolventei-art65 din Codul Muncii, L85 din 2006, art 86, alin 6-privind insolventa.
Cum ar trebui sa procedez avand in vedere ca firma are si alte puncte de lucru si mi se precizeaza in informare ca e posibil sa mi se propuna un alt post la un alt punct de lucru doar daca sunt locuri vacante.
Mentionez ca este posibil sa fiu insarcinata in momentul de fata si chiar nu stiu ce drepturi sau posibilitati am in aceasta situatie.
Va multumesc.