avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca incheiat in cic 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca incheiat in cic 2 ani

Sunt in cic 2 ani, ar trebui sa revin la servici in iulie 2014 dar am primit o notificare ca mi se incheie contractul de munca la data revenirii din cic, ca urmare a inchiderii punctului de lucru si a insolventei-art65 din Codul Muncii, L85 din 2006, art 86, alin 6-privind insolventa.
Cum ar trebui sa procedez avand in vedere ca firma are si alte puncte de lucru si mi se precizeaza in informare ca e posibil sa mi se propuna un alt post la un alt punct de lucru doar daca sunt locuri vacante.
Mentionez ca este posibil sa fiu insarcinata in momentul de fata si chiar nu stiu ce drepturi sau posibilitati am in aceasta situatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: timel , utilizator 20:02, 8 Decembrie 2013
1. Daca firma a intrat in insolventa va poate concedia si in timp ce sunteti in concediu crestere copil (CCC).

2. Mergeti la firma, luati decizia de concediere, adeverinta de vechime si adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26) si apoi mergeti si va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in CCC).

3. Fiind inregistarata la Agentia de Somaj, dupa ce se va tarmina CCC puteti beneficia de indemnizatie de somaj si, de asemenea, de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de CCC.

4. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

5. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

6. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

Multumesc mult pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns, voi lua legatura cu cei de la firma.

Multa sanatate! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in concediu prenatal S-elena S-elena Buna ziua, as vrea sa va expun pe scurt situatia mea si sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns: firma la care lucrez se afla in insolventa si urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate dupa concediu crestere copil cristinagradinaru cristinagradinaru Buna ziua, Va rog sa ma indrumati si pe mine cum sa rezolv urmatoarele situatii: In data de 08.02.2014 am nascut; pe data de 08.01.2015 trebuia sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil maryalylyana maryalylyana Pe data de 16 februarie copilul meu implineste 2 ani, pe data de 17 februarie ar trebui sa ma intorc la munca. Problema este urmatoarea: 1)postul pe care am ... (vezi toată discuția)