avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat

Buna ziua, momentan sunt in concediu pentru ingrijire copil, am lucrat peste 10 ani la o companie privata, care acum a intrat in faliment si in acest interval am acumulat peste 30 de zile de concediu de odihna neefectuate-pentru ca nu mi s-a aprobat, nu pentru ca nu l-as fi cerut. Am primit o notificare ca sunt in preaviz din momentul in care inceteaza cic 2 ani, dar nimic referitor la plata acestor zile de concediu. Stiti cumva daca pot sa solicit plata acestora in conditiile in care firma este in faliment si ce acte ar trebui sa primesc pentru a beneficia de somaj ulterior?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: timel , utilizator 09:02, 2 Iulie 2015
Art.146 c.mun. :
...
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Asadar, compensarea în bani a concediului de odihnă este posibilă în cazul încetării contractului individual de muncă si indiferent de motivul încetării contractului.

Pentru somaj de la angajator trebuie sa primiti:
- adeverinta de vechime
- decizia de concediere
- adeverinta de somaj - Anexa nr. 11 la Normele Metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002
Multumesc inca odata pentru promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata Lacd Lacd Buna ziua! In cazul in care expira contractul pe perioada determinata si nu s-a beneficiat de concediu de odihna pe perioada desfasurarii contractului, cum se ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna CarmenCarmen04 CarmenCarmen04 Buna ziua. M-am angajat pe 18.05.2018.. cu un contract nedeterminat cu 90 zile perioada de proba și 20 de zile concediu de odihna anual. In momentul de ... (vezi toată discuția)
Conditii plata concediu odihna crystyna2000 crystyna2000 In cazul in care firma decide inchiderea totala a activitatii ,angajatii care au zile de concediu de odihna neefectuate(aferente anului in curs si din anii ... (vezi toată discuția)