am voie sa dau de permis :))))
va multumesc pentru incurajare , am voie sa dau de permis !!! mi au confirmat asta cei de la politie(permise auto) !!!
va salut si sarbatori fericite! va multumesc pentru ca sfaturi , am voie sa dau de permis:)!!! conform art.24 alin 6 am fost la politie la permise si mi au zis ca am voie sa dau de permis!!!!!
Multumesc mult pentru amabilitate si pentru ca ati avut rabdarea de a ma lamuri cu privire la cu este legea interpretabila :) Imi pare rau ca pentru uni am devenit streasant dar imi doresc prea mult sa obtin permisul incat as contrazice pe toata lumea care nu mi da dreptae:) in fond este foarte simplu, trebuie doar sa stiu sigur care este codul rutier!!! cel din2002 cel din 2013 sal cel din 2002 modificat prin legea nr. 203 din 9 nov. 2012
Numai bine va dores si multumiri inca odata!!!!
ok am inteles, dupa cum scrie si se intelege OMOR, nu omor din culpa sau tentativa de omor! omor din culpa sau pentativa de omor nu este omor nu? deci? iar daca intri cu masina voit in cineva si l omori nu cred ca este omor din culpa ci omor cu premeditare. iar art.24 din OUG 195/2002 nu mai este ca art.24 alin.(6) din 2013. pana la urma dupa car cod al circulatiei ne supunem regulilor, cel din 2002 sau sau cel din 2013? pentru ca nu se potrivesc unul cu altul , au in comul doar ca sunt similare ca articole si alineate ? este simplu art.24 alin.(6) din 2002 sau art.24 alin.(6) din 2013? Pentru ca daca mergem pe legea in vigoare din 2013 se spune expres ''produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie'' iar de art.116 nu ma intereseaza deoarece nu ma regasesc in el pentru ca NU AM AVUT PERMIS.
salut !!! cu asta ma confrunt si eu :)) iar la tine e bine ! daca nu sa facut reabilitarea automat o poti face la cerere in instanta unde ai fost judecat deoarece ai voie pentru ca a trecut termenul de 4 ani si jumatate din pedeapsa la care ai fost condamnat adica 4+1,10 =5 ani si zece luni de la data liberari. iar acum suntem in 2014 peste cateva zile:) suces fram!!!
ce si cum sa procedezi gasesti pe net!!!
in urma cu 5 ani am fost liberat dintr o pedeapsa pentru o fapta cu violenta (T.O.) fara a incalca vreodata vre o lege din codul rutier. Nu am avut permis niciodata si pur si simplu vreau sa stiu daca lege imi da voie sau nu!!!==================== art. 24
"(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1)."
am citit si am inteles urmatoarele ; art 116 alin(1) face referire duar la ce ce ai posedat permis de conducere !!! poate ma insel sau nu inteleg eu prea bine cum se interpreteaza legea da mentionez ca nu NU AM AVUT NICIODATA PERMIS DE CONDUCERE si de aceea am impresia ca conform art.24 alin.(6) am voie sa dau de permis ,pentru ca legea spune destul de clar- ''Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie '' punct!!! deoarece eu nu ma regasesc in art .116 alin.(6) Va multumesc pentru raspunsuri si asept sugestia dv sau macar sa mi ziceti ca am sau nu dreptate!!!
buna ziua ! daca am fost condamnat pentru T.O.( fara a avea vre o legatura cu nimic din tot ce inseamna conucere ,accident,furt auto sau altceva ) sunt liberat conditionat de 5 ani deci nu pot face reabilitarea pentru ca am avut condamnarea de 7,6 ani... deci, pot da de permis auto in cazul in car nu am incalcat niciodata regulile de circulati????
va multumesc pentru tot, dar ce ziceti de asta! Uite si la art. 24
"(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1)."