am fost condamnat la 4 ani cu executare pentru furt,am executat 3,8 luni si mam liberat in 2003,cazierul meu mai poate fi patat?vreau sa ma angajez in agentie de paza.va multumesc.
salut !!! cu asta ma confrunt si eu :)) iar la tine e bine ! daca nu sa facut reabilitarea automat o poti face la cerere in instanta unde ai fost judecat deoarece ai voie pentru ca a trecut termenul de 4 ani si jumatate din pedeapsa la care ai fost condamnat adica 4+1,10 =5 ani si zece luni de la data liberari. iar acum suntem in 2014 peste cateva zile:) suces fram!!!
ce si cum sa procedezi gasesti pe net!!!
In cazul dvs. nu opereaza reabilitarea de drept.
Art. 135
Reabilitarea judecătorească
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:
a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an până la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
.................................................
Avand in vedere ca ati fost condamnat la o pedeapsa de 4 ani cu executare, termenul dupa care puteti formula cererea de reabilitare judecatoreasca este de 4 ani + 1 an si 10 luni, adica 5 ani si 10 luni.
Termenul de 5 ani 10 luni se calculeaza de la data la care a luat sfarsit executarea pedepsei principale ( deci nu data la care v-ati eliberat conditionat).
Pentru admiterea cererii de reabilitare judecatoreasca trebuie sa indepliniti conditiile prev. de art.137 c.pen.
Reabilitarea
bebe121
buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)