avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate florio_13

Activitate florio_13

Mulțumesc mult!

Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Bună dimineața!
Daca vă înțelegeți cu fostul soț/fosta sotie mergeți la un notar și încheiați un acord în acest sens al vizitei minorului!
In caz contrar, trebuie chemat fostul soț/fosta sotie in judecată, iar instanța va pronunța o hotărâre în sensul stabilirii unui program de vizitare minor, pe baza probelor administrate.
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

Program vizita minori de unde trebuie sa l obțin?
un apartament cumparat in anul 2012, in luna septembrie am facut antecontractul iar contractul de vanzare cumparare in noiembrie ,vreau sa-l vand in luna septembrie, ma intreb cat impozit datorez la vanzare ? se ia in calcul de la antecontract sau de la contractul de vanzare cumparare din noiembrie?
Răspuns la discuția Nerespectare intelegere notar
da, din pacate din nestiinta de cauza am acceptat ca in acea declaratie sa fie inclus acest text:
,,eu subsemnata x ma oblig sa nu cer niciodata in instanta pe viitor marirea pensiei alimentare''
dupa 8 ani nu a mai respectat acea intelegere si s-a adresat instantei, care automat mi-a marit pensia de intretinere 1 minor, notarul respectiv trebuia macar sa ma anunte ca stia foarte bine legea,referitor la faptul ca mama nu are dreptul asta, automat nu mai semnam acea intelegere, nu ma doare pe mine faptul ca mi-a marit pensia de intretinere cat faptul ca nu si-a respectat cuvantul dat, am renuntat la apartament atunci contra unei sume modice plus declaratia aia de doi bani sperante, macar sa fie o invatatura pentru toti cei care nu stiu ca astfel de intelegeri sunt egale cu zero...
ps se poate inchide acest subiect, am fost astazi la mai multi avocati, nu am nici o sansa!
Răspuns la discuția Nerespectare intelegere notar
Multumesc mult celor care au dat un raspuns in acest caz,
astazi o sa merg la barou sa contactez un avocat sa incerc pe cale juridica anularea acelui act,intreb in nestiinta de cauza,oare as mai avea dreptul la un nou partaj dupa anularea acelui act?
Răspuns la discuția Nerespectare intelegere notar
In acest caz ,daca cu buna stiinta acel notar a inscris si legalizat aceasta declaratie, as putea sa ma consider parte vatamata in instanta unde sa cer anularea acelui inscris? totusi ea a ramas cu un apartament fiind facilitata de acest notar.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere legata de o problema privind divortul si intelegerii la notariat, mai exact in 2006 am divortat de comun acord, in urma casatoriei rezultand un copil minor, a fost stabilita in instanta o pensie alimentara de 150 ron,ulterior la notariat am incheiat o intelegere cu privire la faptul ca eu renunt la apartament ,fosta declara in acel inscris ca nu va cere niciodata marirea pensiei alimentare in instanta, dupa 8 ani nu mai respecta intelegerea, de fapt declaratia care a dat-o la notar si ma trezesc cu proces pentru marirea pensiei alimentare motivand ca acea declaratie nu are nici o valoare, intrebarea care se pune ,, am eu vreo sansa s-o dau in judecata pentru fals in inscrisuri'' acea declaratie fiind legalizata la notar,pot cere anularea acelei intelegeri pe baza faptului ca ea nu a respectat acel inscris si sa o dau din nou in judecata pentru partaj?