Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere legata de o problema privind divortul si intelegerii la notariat, mai exact in 2006 am divortat de comun acord, in urma casatoriei rezultand un copil minor, a fost stabilita in instanta o pensie alimentara de 150 ron,ulterior la notariat am incheiat o intelegere cu privire la faptul ca eu renunt la apartament ,fosta declara in acel inscris ca nu va cere niciodata marirea pensiei alimentare in instanta, dupa 8 ani nu mai respecta intelegerea, de fapt declaratia care a dat-o la notar si ma trezesc cu proces pentru marirea pensiei alimentare motivand ca acea declaratie nu are nici o valoare, intrebarea care se pune ,, am eu vreo sansa s-o dau in judecata pentru fals in inscrisuri'' acea declaratie fiind legalizata la notar,pot cere anularea acelei intelegeri pe baza faptului ca ea nu a respectat acel inscris si sa o dau din nou in judecata pentru partaj?
cu adevarat intelegerea aceea nu are nici o valoare si notarul trebuia sa stie asta. pensia alimentara este un drept al copilului, mama nu poate renunta la acest drept si nici nu poate declara ca nu va mai cere majorarea...pt ca l-ar prejudicia pe copil iar legislatia il apara.
In acest caz ,daca cu buna stiinta acel notar a inscris si legalizat aceasta declaratie, as putea sa ma consider parte vatamata in instanta unde sa cer anularea acelui inscris? totusi ea a ramas cu un apartament fiind facilitata de acest notar.
la pensia alimentara nu aveati cum sa renunte . nu este dreptul ei ci al copilului.
nu aveti nici o sansa cu falsul in scrisuri deoarece notarul este principalul vinovat ca a autentificat asa ceva.
puteti cere in instanta anularea actului.
Declaratia notariala este lovita de nulitate absoluta, cauza este una ilicita ( fraudarea legii, pensia de intretinere este reglementata de norme imperative).
Multumesc mult celor care au dat un raspuns in acest caz,
astazi o sa merg la barou sa contactez un avocat sa incerc pe cale juridica anularea acelui act,intreb in nestiinta de cauza,oare as mai avea dreptul la un nou partaj dupa anularea acelui act?
Legal?
alexandru30
Dupa un divort incheiat recent si un copil incredintat mamei, ne-au mai ramas de impartit bunurile (un apartament cu 3 camere). Pentru confortul tuturor, m-am ... (vezi toată discuția)