Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere legata de o problema privind divortul si intelegerii la notariat, mai exact in 2006 am divortat de comun acord, in urma casatoriei rezultand un copil minor, a fost stabilita in instanta o pensie alimentara de 150 ron,ulterior la notariat am incheiat o intelegere cu privire la faptul ca eu renunt la apartament ,fosta declara in acel inscris ca nu va cere niciodata marirea pensiei alimentare in instanta, dupa 8 ani nu mai respecta intelegerea, de fapt declaratia care a dat-o la notar si ma trezesc cu proces pentru marirea pensiei alimentare motivand ca acea declaratie nu are nici o valoare, intrebarea care se pune ,, am eu vreo sansa s-o dau in judecata pentru fals in inscrisuri'' acea declaratie fiind legalizata la notar,pot cere anularea acelei intelegeri pe baza faptului ca ea nu a respectat acel inscris si sa o dau din nou in judecata pentru partaj?
Nu inteleg, ati facut partaj ? Cine e proprietar acum al ap ?
daca actul va fi declarat nul , e ca si cum nu ar fi existat deloc.
Cred ca v-ar ajuta sa ziceti ce act ati semnat si care e exact intelegerea.
Inteleg ca mama a zis ca nu mai vrea marire, nu ca nu vrea deloc.
da, din pacate din nestiinta de cauza am acceptat ca in acea declaratie sa fie inclus acest text:
,,eu subsemnata x ma oblig sa nu cer niciodata in instanta pe viitor marirea pensiei alimentare''
dupa 8 ani nu a mai respectat acea intelegere si s-a adresat instantei, care automat mi-a marit pensia de intretinere 1 minor, notarul respectiv trebuia macar sa ma anunte ca stia foarte bine legea,referitor la faptul ca mama nu are dreptul asta, automat nu mai semnam acea intelegere, nu ma doare pe mine faptul ca mi-a marit pensia de intretinere cat faptul ca nu si-a respectat cuvantul dat, am renuntat la apartament atunci contra unei sume modice plus declaratia aia de doi bani sperante, macar sa fie o invatatura pentru toti cei care nu stiu ca astfel de intelegeri sunt egale cu zero...
ps se poate inchide acest subiect, am fost astazi la mai multi avocati, nu am nici o sansa!
Nu aveti sansa pt ca ati facut practic partajul.
iar mama da, a facut o declaratie fara valoare, notarul nu trebuia sa autentifice astfel de declaratie.
Legal?
alexandru30
Dupa un divort incheiat recent si un copil incredintat mamei, ne-au mai ramas de impartit bunurile (un apartament cu 3 camere). Pentru confortul tuturor, m-am ... (vezi toată discuția)