avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate CrinaDd

Activitate CrinaDd

Răspuns la discuția Poprire cont - amenda rovinieta
Multumesc pentru raspuns.Ma puteti ajuta sa redactez acest document ?Imi puteti da un exemplu in care sa vad cam ce ar trebui sa scriu in el?Nu pot opta pentru varianta de judecare in lipsa?
Unde anume se depune aceasta contestatie?
Buna ziua,
Ieri m-am trezit ca am poprire pe toate conturile bancare pentru ca am o datorie in valoare de 560 Ron.Pana ieri nu stiam nu am fost informata pe nicio cale ca as avea vreo datorieamenda.Dupa cateva telefoane la banca biroul judecatoresc , am inteles ca am o amenda pentru roviniera din 21.03.2012.Aceasta este generata si semnata electronic .
Suma de 560Ron reprezinta 28E - C.N.A.D.R. si 440Ron cheltuieli pentru firma de executare .
Este normal sa platesc aceste sume dupa atata timp si mai ales in acest fel ( nu am primit nicio instiintare prin care sa fiu informata de aceasta amenda pentru rovinieta) , de acum 3 ani )?Cum as putea sa contest aceste sume?Le pot recupera ?(Mentionez ca le-am platit pentru a mi se ridica poprirea dupa cont-inclusiv contul de salariu)
Pentru a contesta aceasta decizie trebuie neaparat sa apelez la ajutorul unui avocat?
Va multumesc.
Buna ziua.As vrea sa stiu daca exista o perioada maxima, cf legii in care o firma este obligata sa elibereze o adeverinta unui fost angajat?
Mama a lucrat 30 ani la o firma.Acum ea este pensionata pe caz de boala si anul acesta ar trebui sa iasa la pensie la varsta.A fost la vechea firma unde a lucrat sa ceara o adeverinta cu orele suplimentare lucrate in cei 30 de ani ca sa o depuna la Casa de pensii pentru recalcularea pensiei si i s-a raspuns ca aceasta avederinta o va primi in 1-2 ani .Este normal?Unde putem face plangere in caz ca exista o perioada legala in care ar trebui eliberata aceasta adeverinta?

Am cumparat un apartament intr-un bloc cu 10 etaje.In bucatarie aveam aerisirea de 30-40 cm (aici exista geam si in acest spatie este si o teava de apa cu diametrul de 10 cm) .Atunci cand am renovat apartamentul am micsorat aerisirea la aproximativ 15 cm,insa nu am astupat-o .In una din zile administratora a venit si a vazut caam modificat aerisirea .A inceput sa intrebe ce-i asta ,am desfiintat aerisirea ,ca la unii vecini nu mai circula aer prin aerisire ,etc si ca ea vorbeste cu presedintele blocului ca sa se duca la primarie sa faca plangere . Pot avea probleme din aceasta cauza ?Pot lua amenda?Trebuia sa am autorizatie pentru a micsora aerisirea?