avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate anetabercia

Activitate anetabercia

Ce statut are adapostul anti-aerian de la subsolul unui bloc in care apartamentele au fost vandute locatarilor conform legii ?
Răspuns la discuția Expertiza din banul public
Multumesc pentru raspunsul prompt si la obiect .
Este vorba de un bloc de locuinte , care a fost expertizat in in perioada
in care era proprietate de stat ; cativa ani mai tarziu a fost vandut locatarilor , in
conditiile legii .
Din cate stiu , legea spune ca un proprietar poate beneficia o singura data de expertiza gratuita .
Prima intrebare este daca proprietarii actuali mai au dreptul la o expertiza gratuita , sau cea facuta de ICRAL cand blocul era al statului ,conteaza la numaratoare .
A doua intrebare este daca la vanzare , cumparatorii erau indreptatiti sa primeasca dosarul de reparatii al blocului sau o copie a acestuia , si in caz de raspuns afirmativ , daca il pot cere acum .

Multumesc .
Pana acum trei ani , blocul in care locuiesc ( si care are doua scari ) a avut aceeasi asociatie ; asociatia s-a scindat in doua , cate una pe fiecare scara .
Apa rece de la Apa Nova este furnizata printr-o conducta care intra in subsolul uneia dintre asociatii si apoi se ramifica la cele doua scari ; gazele de la Distrigaz au teava de intrare in curtea celeilalte asociatii , si de asemenea , se ramifica la cele doua scari .
Hidroforul comun a fost cumparat cand era o singura asociatie.
Acum , asociatia pe la care intra conducta pretinde costuri suplimentare la furnizarea apei ( manopera si curent consumat ) , iar din cand in cand ameninta cu inchiderea apei , desi intotdeauna platile au fost la zi.
Este aceasta o situatie corecta ? Daca nu , ce se poate face ?
Multumesc.
Discuție Indexare pret
Buna ziua

As dori sa stiu cam cum se indexeaza/actualizeaza pretul unei dependinte ( o logie ) dintr-un apartament cumparat in 1996 pe legea 85/1992 . Tot apartamentul a fost cumparat atunci , cu exceptia acestei logii .

Multumesc
Aneta Bercia
Bina ziua

Zilele trecute Enel a inchis curentul pentru spatiile comune la bloc , ocazie cu care s-a constatat ca liftul blocului e alimentat inaintea contorului , deci consumul lui nu este contorizat ; din cate stiu , pentru a umbla la instalatie inaintea contorului , ar trebui oprit curentul in strada , ceea ce doar Enel poate face ; oricum , locatarii sau asociatia nu stiau de acest lucru ; intrebarea mea este ce se va intampla , si ce cale de aparare avem ; din amintiri se stie ca acum cativa ani la o inundatie , cablul de la enel a fost "impuscat" si dupa reparatii liftul nu a mers , a revenit enel , si liftul a pornit.
Asociatia de proprietari din care faceam parte era pentru doua blocuri ; locatarii din blocul meu au hotarat retragerea din asociatie si infiintarea uneia noi ; doi dintre membrii noii asociatii aveau datorii mari la intretinere catre vechea asociatie ; la cererile noastre scrise de returnare a fondului de rulment , ni s-a spus ca nu poate fi returnat , deoarece este blocat de datoriile celor doi ( care datorii se incearca a fi recuperate cu executor judecatoresc ).
As vrea sa stiu daca refuzul de a ni se returna fondul de rulment este legal.Multumesc
Multumesc pentru raspuns ; totusi revin cu intrebarea , reformulata ( daca am fost confuza , imi cer scuze ) : acest venit , care nu stiu daca este impozitat de statul german , ar trebui declarat si luat in considerare la urmatoarea cerere pentru card european ,aici , in Romania ?
Buna ziua

Fiica mea este studenta in Germania , are card european de sanatate , si in acest semestru
are posibilitatea sa isi ia si o slujba pentru studenti( Werkstudent) , facilitata de facultate si platita cu aproximativ 450 Euro/luna , continuind studiile.
Din cate am inteles slujba este temporara , 6 luni , si programul flexibil ;
Va rog sa-mi spuneti daca mai poate beneficia de cardul european de sanatate
si daca da , ce trebuie facut ; am incercat sa ma lamuresc de pe site-ul cnas dar nu am reusit .
Multumesc .
Buna ziua
Parintii mei au cumparat in 1995 un apartament in Bucuresti de la DAFI ;anul acesta incercand sa fac intabularea , mi s-a spus ca e o neconcordanta , si anume o terasa este mai mare cu 17,85m2 fata de contract , si trebuie sa merg la AFI sa rezolv problema ; as vrea sa stiu urmatoarele :
- ce act se poate obtine de la AFI , daca trebuie sa platesc si aceasta parte de terasa si la ce pret
- ce consecinta are acest fapt in relatia cu autoritaile , mai precis mi se poate cere impozitul retroactiv pe suprafata aceasta ?

Multumesc
Aneta Bercia