avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract din 1995 cu DAFI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract din 1995 cu DAFI

Buna ziua
Parintii mei au cumparat in 1995 un apartament in Bucuresti de la DAFI ;anul acesta incercand sa fac intabularea , mi s-a spus ca e o neconcordanta , si anume o terasa este mai mare cu 17,85m2 fata de contract , si trebuie sa merg la AFI sa rezolv problema ; as vrea sa stiu urmatoarele :
- ce act se poate obtine de la AFI , daca trebuie sa platesc si aceasta parte de terasa si la ce pret
- ce consecinta are acest fapt in relatia cu autoritaile , mai precis mi se poate cere impozitul retroactiv pe suprafata aceasta ?

Multumesc
Aneta Bercia
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:31, 15 Decembrie 2013
In principiu AFI face un act aditional in contextul in care contractul si schita initiala continea terasa dar cu alta suprafata. Este greseala lor.
De la data obtinerii actului aditional trebuie sa modificati rolul fiscal, platind in plus numai de la data obtinerii acelui act aditional.
Dar daca este vorba de o noua suprafata ce nu a fost mentionata in actul initial este posibil sa urmati procedura de cumparare. Numai AFI poate sa va spuna ce pret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie legala terase blocuri la parter? catalinionut22 catalinionut22 Buna ziua, Am vazut multe apartamente noi de vanzare care la parter au o terasa (20-30mp). La multe din ele am vazut ca aceste terase nu sunt incluse pe ... (vezi toată discuția)
Posibila eroare in cadastru. cum se poate remedia? ana_mar1a ana_mar1a Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: 1. Am cumparat anul trecut un teren cadastrat, intabulat, cu toate actele in regula. Intabularea acelui teren ( T ) ... (vezi toată discuția)
Donaþia miki70_is miki70_is Contractul de donaţie încheiat la notarul public,privind o suprafaţă de teren este necesar să se facă schiţă cadastrală şi intabulare? Donaţia ... (vezi toată discuția)