Buna ziua
Parintii mei au cumparat in 1995 un apartament in Bucuresti de la DAFI ;anul acesta incercand sa fac intabularea , mi s-a spus ca e o neconcordanta , si anume o terasa este mai mare cu 17,85m2 fata de contract , si trebuie sa merg la AFI sa rezolv problema ; as vrea sa stiu urmatoarele :
- ce act se poate obtine de la AFI , daca trebuie sa platesc si aceasta parte de terasa si la ce pret
- ce consecinta are acest fapt in relatia cu autoritaile , mai precis mi se poate cere impozitul retroactiv pe suprafata aceasta ?
In principiu AFI face un act aditional in contextul in care contractul si schita initiala continea terasa dar cu alta suprafata. Este greseala lor.
De la data obtinerii actului aditional trebuie sa modificati rolul fiscal, platind in plus numai de la data obtinerii acelui act aditional.
Dar daca este vorba de o noua suprafata ce nu a fost mentionata in actul initial este posibil sa urmati procedura de cumparare. Numai AFI poate sa va spuna ce pret.
Donaþia
miki70_is
Contractul de donaţie încheiat la notarul public,privind o suprafaţă de teren este necesar să se facă schiţă cadastrală şi intabulare?
Donaţia ... (vezi toată discuția)