avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donaþia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donaþia

Contractul de donaţie încheiat la notarul public,privind o suprafaţă de teren este necesar să se facă schiţă cadastrală şi intabulare?
Donaţia costă mai puţin decât vânzarea-cumpărarea la notarul public?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:25, 31 Decembrie 2010
Da, sunt necesare.
Este mai ieftin decat vanzarea-cumpararea.
Nici o înstrăinare prin acte între vii nu se poate face fără ca imobilul să fie înscris în cartea funciară. Trebuie întabulat în prealabil.
Taxele pentru actul de donație sunt mai mici pentru că că bunul înstrăinat, fiind practic un cadou, se va evalua în funcție de valoarea acelui imobil din expertizele notariale. La vânzare trebuie declarat prețul real și făcută taxarea în funcție de acesta. În plus actul de donație nu va fi impozitat dacă se încheie intre rude și afini până la gradul al III-lea inclusiv sau intre soți.
taxele sunt fix aceleasi.
functie de gradul de rudeni pe care il aveti cu donatorul ati putea fi scutiti de la plata impozitului catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer teren fara plata pretului denied denied Vom primi in curand un teren de la socri, pentru care nu vom plati nimic, adica ni-l fac cadou. In aceste conditii ce trebuie sa facem pentru a plati cat mai ... (vezi toată discuția)
Testamentul?ceva sigur? slayer_bx7 slayer_bx7 testamentul e mai sigur decat donatia sau vanzare-cumparare? dar pretul?| (vezi toată discuția)
Vand apartamentul claudita79 claudita79 am si eu o nelamurire si nu stiu exact pe cine sa intreb... vrea sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu ce am de facut mai exact... l-am cumparat acum 2 ... (vezi toată discuția)