avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Expertiza din banul public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Expertiza din banul public

Este vorba de un bloc de locuinte , care a fost expertizat in in perioada
in care era proprietate de stat ; cativa ani mai tarziu a fost vandut locatarilor , in
conditiile legii .
Din cate stiu , legea spune ca un proprietar poate beneficia o singura data de expertiza gratuita .
Prima intrebare este daca proprietarii actuali mai au dreptul la o expertiza gratuita , sau cea facuta de ICRAL cand blocul era al statului ,conteaza la numaratoare .
A doua intrebare este daca la vanzare , cumparatorii erau indreptatiti sa primeasca dosarul de reparatii al blocului sau o copie a acestuia , si in caz de raspuns afirmativ , daca il pot cere acum .

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: anetabercia , utilizator 13:46, 19 Noiembrie 2015
Prima intrebare , cred ca va referiti expertiza d.p.v. al starii cladirii probabil ca inainte de 1989 erau gratuite dar acum cine cere plateste indiferent ca este expertiza tehnica sau contabila in Asociatiile de proprietari .
Da , este vorba de cartea tehnica a cladirii si se poate cere de la Primarie .
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
BEN46, utilizator
Multumesc pentru raspunsul prompt si la obiect .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte tehnica in posesia fostului icral liviuefer liviuefer Buna ziua, Incercam sa recuperam cartea tehnica a unui imobil dat in folosinta inainte de \'89. Am realizat ca aceasta poate fi in posesia AVL Berceni, ... (vezi toată discuția)
Probleme majore la temelia blocului ? cetateandezamagit cetateandezamagit Blocul in care locuim este din 1964. Subsolul este deschis cu luminatoare la fiecare scara. In urma unei administrari \"jalnice\" si a indolentei noastre ... (vezi toată discuția)
Carte tehnica cladiri szabyku szabyku Buna. In urma cu putin timp am citit ca, administraţiile de bloc riscă amenzi foarte mari, cuprinse între 5.000 de lei şi 10.000 de lei, dacă nu deţin, ... (vezi toată discuția)