avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate Unfunctionar

Activitate Unfunctionar

Răspuns la discuția spor de antena diferentiat ?
ce legatura are faptul ca lucreaza toti sub acelasi acoperis? este vorba de sursa de ,, radiatii,. Nu e totuna sa fie statie langa tine pe toata perioada serviciului sau sa lucrezi in secretariat unde nu are de/a face cu ea, nici nu ii este prevazut postul cu statie! Consider ca acest spor ar trebui sa se dea egal la cine are statie in dotare cine nu sa nu primeasca deloc!
Este legal sa primim spor pentru conditii grele 10% toti angajatii unei institutii publice in conditiile in care institutia este formata din angajati care lucreaza in birou cu un telefon si un calculator şi angajati care au numai munca de teren (chiar daca afara sunt +30sau -20 grade), sunt dotati cu statii emisie receptie, au tangentă cu persoane fara adapost purtatoare de boli si paraziti. Consider ca ar trebui sa avem procent mai mare cei din teren, deoarece si acest procent de 10% s-a acordat in urma unor masuratori a nivelului de radiatii solicitate de institutie. Dar dacă totusi primim acest spor, suntem indreptatiti sa primim si concediu de odihna suplimentar tot in baza acelor masuratori ale radiatiilor? Va multumesc.
Si daca este institutie publica trebuie sa aiba alicatia depusa? Noi avem instalata camera de luat vederi in biroul unde se fac accesari la Baza de date. In acest birou au voie sa supravegheze cu camere de luat vederi?
Răspuns la discuția camere de supraveghere in birou
Solicitati conducerii unitatii precizari ,inclusiv clarificari referitoare la dispozitiile legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date,respectiv accesul si utilizarea datelor stocate

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Va multumesc mult ptr sfat!
Buna seara! Lucrez ca functionar public intr-un birou unde se prelucreaza date cu caracter personal iar conducerea a hotarat sa monteze camere de luat vederi atat pe holuri cat si la mine in birou. E singurul birou in care se monteaza camera de luat vederi, in varianta in care mai sunt si alte birouri in institutie. Intrebarea: Este legal sa se monteze aceasta camera de luat vederi, deasupra usii în interior, sa filmeze tot biroul, in cazul in care in acest birou se fac accesari in baze de date şi în cazul in care pana la biroul meu si chiar usa biroului este supravegheata de alte camere? Nu am fost informat, (am gasito montată), nu am semnat nimic referitor la acest aspect. Va multumesc.