avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan296

Activitate Bogdan296

Buna ziua,
Mi-am gasit masina in parcare cu pamant si pietris pe ea, la chedere, plafon si stergatoare. Pana sa observ, am apucat sa cobor un geam si astfel sa-l zgarii.

Vecinul de la parter a vorbit cu dezvoltatorul complexului sa-i aduca si sa-i puna pamant in curte. Tot procesul s-a desfasurat cu un utilaj ce a varsat, peste masina parcata, pamantul in curte.

Dezvoltatorul spune ca nu e vinovat si ca nu-si asuma raspunderea, iar vecinul zice ca e vina dezvoltatorului.
Vecinul, desi a beneficiat de acest serviciu, nu are factura.

Mi-a curatat masina cu un aspirator de mana si mi-a zis ca-mi plateste spalarea masinii.
Geamul a zis ca nu mi-l inlocuieste chiar si pe parbriz e posibil sa-mi fi facut unele zgarieturi.

Am vreo sansa sa-mi recuperez paguba?

Inginerii de santier mi-au spus verbal cat si pe whatsApp ca ei i-au oferit acest serviciu vecinului, dar ca nu au fost prezenti cand s-a adus pamantul si ca nu considera ca e raspunderea lor.

Multumesc!

Buna ziua,
Doresc sa ofer consultanta / asistenta in planuirea excursiilor turistice. Practic clientul vine si imi spune ca vrea sa calatoreasca in locatia x, iar eu ii caut bilete de avion, cazare si ii personalizez traseul si ii fac un raport. La final ii ofer indrumare despre cum sa faca rezervarile.

As fi interesat sa fac un PFA, pentru ca nu stiu daca o sa am venituri constante si nu as plati un contabil degeaba.
Ce cod CAEN as putea sa folosesc ( 7990 ? ). Ce specializare as avea nevoie, tinand cont ca doar caut si ofer informatii si indrumare ?

Multumesc!
si cum imi recomandati sa obtin aceasta proba, ca in acest caz angajatorul sigur va nega acuzatiile aduse...va gasi o modalitate ceva, multumesc !
Buna ziua,

Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra.
Mama mea lucreaza pentru o firma privata ce actioneaza in domeniul panificatiei.
Ea are stipulat in contract ca trebuie sa lucreze 8 ore pe zi, insa acest lucru nu se respecta.
Angajatorul o obliga sa lucreze 16 ore pe zi, lucrand 2 zile si 2 libere.
Problema ca e acum de sarbatori fiind cererea destul de mare,angajatorul a pus-o sa lucreze 16 ore pe zi, zi de zi, urmand sa fie libera doar in zilele de sarbatori legale.Mentionez ca orele nu sunt platite suplimentar.
O alta problema care mi s-a parut destul de aiurea a fost cu bonurile de masa.Mama a avut concediu cateva zile in decembrie.Dupa terminarea concediului a aflat cu stupoare ca nu va primii niciun bon de masa si ca de fapt dansa a stat in concediu in decembrie dar in acte concediul e trecut in noiembrie.S-a interesat si a aflat ca in cazul in care ti-ai luat 1 zi de concediu nu mai primesti bonurile pe luna respectiva.
Se poate face ceva in privinta aceasta, pot fii actionati in instanta sau ceva de genul?Va rog sa-mi scuzati anumiti termeni folositi si va multumesc pentru sfatul si atentia acordata!