avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate camelia_crt

Activitate camelia_crt

Nici aici nu am avut intelegere din pacate, i-am propus plata in natura, pe baza unor liste clare de cheltuieli lunare pe care sa le impartim, dar a refuzat categoric pentru ca "nu are timp si uita" (argumentul lui).
Deci sa inteleg ca in principiu nu este nimic reglementat de suma aceasta si este asa cum presupuneam eu, strict legat de nevoile copilului si nu de faptul ca ar rezulta o suma care probabil pare exagerata.
Mltumesc mult de raspunsuri!
Este prescolar deocamdata. sunt cheltuieli cu gradinita (particulara, cu care am fost amandoi de acord ca fiind cea mai buna alegere), sunt optionale, va urma scoala, after-school, un sport etc. Nu este cu nevoi speciale...poate doar in sensul bun:) ca sa ii asiguram tot confortul legat de inclinatiile de care da dovada si de care este atras.
nu imi fac griji ca nu se va prezenta atat timp cat divortul este dorinta lui. Oricum, instanta ar fi ultima solutie pe care nu ne-o dorim nici unul dintre noi. Este greu cand te lovesti de oameni cu orgolii, pur si simplu nu sunt sigura ca il voi convinge sa vada realitatea, argumentele mele nu au valoare pentru el.
da...sunt reale, pe carte de munca. Dar de ce trebuie sa dovedesc eu veniturile lui? Nu i se va cere sa aduca singur adverinte de venit de la angajator?
mai exact, este vorba de faptul ca sotul nu doreste sa dea o suma atat de mare ca si contributie. Departe de mine gandul sa obtin chiar 25% pentru ca ar insemna o suma in jur de 2500 lei. Insa avand in vedere faptul ca suntem despartiti de ceva vreme si stiu care sunt cheltuielile cu copilul, am incercat sa il conving sa ramana la o contributie de 1500-1600 la care sa se adauge si contributia mea de 500 lei (pentru ca in mod real acestea sunt cheltuielile exclusive cu copilul). el doreste sa contribuie cu o suma ce nu reprezinta nici 10% din veniturile lui nete, pe motiv ca legea spune ca nu poate da mai mult de 50% din salariul mediu net pe economie, si pentru ca trebuie sa contribuie cu cat contribui si eu (argumentele lui)
Buna seara! As dori o parere avizata legat de calcularea pensiei de intretinere. In speta, este vorba de familie cu un minor, in perspectiva de divort. Singura neintelegere este legata de contributia datorata pentru cresterea minorului. Sotul are venituri mai mult decat consistente, insa eu nu doresc procent din veniturile acestea ci o suma care sa reflecte nevoile copilului. bineinteles luata in calcul si contributia pe care mi-o permit si eu din venituri.
As dori sa stiu daca exista reglementari legate de valoarea maxima pe care o datoreaza celalalt parinte, mai exact, daca ar putea invoca faptul ca este reglementat pe undeva 50% din salariul mediu net pe economie.
Multumesc.
Răspuns la discuția Partaj teren credit ipotecar
inca 18 ani. ne-am gandit si la varianta de vanzare catre parinti, chiar am discutat, ei fiind dispusi sa ramburseze anticipat creditul pentru a-l putea elibera de sarcini -ipoteca, si sa se poata face actul de vanzare-cumparare. nelinistea mea vine de la faptul ca sotul nu accepta pana nu se termina divortul, ceea ce imi pune semne de intrebare legat de vreo posibila pretentie.
Răspuns la discuția Partaj teren credit ipotecar
Multumesc. Da, este bun comun conform actului de vanzare cumparare. Exprimare a fost gresita, nu revine parintilor conform actelor, doar ca nici eu, nici sotul nu mai suntem interesati de acesta, atat timp cat nu vom mai fi impreuna, iar parintii care ne-au ajutat vor sa il pastreze pentru ca au contribuit si e de fapt investitia lor.
Martori ar fi chiar vanzatorul terenului pentru suma de avans, iar pentru rate sunt valabile Ordinele de incasare in numerar de la banca unde se specifica de la cine s-a incasat(respectiv parintii cu buletinul lor sunt trecuti pe ordin)?
Buna ziua! aflandu-ma in prag de divort cu sotul, dupa 13 ani, as avea o intrebare legata de riscurile privind un teren cumparat in timpul casatoriei in 2008, bun comun, printr-un credit ipotecar pe numele sotului. Sotul doreste divortul fara partaj, spunand ca nu are nici o pretentie asupra acestui teren care ar reveni de drept parintilor mei, care au platit si avansul creditului dar si ratele in ultimii 5 ani. care ar fi riscurile in cazul in care sotul ar ridica pretentii ca bun comun dupa pronuntarea divortului? si ce tip de dovezi acceptate ar trebui sa aiba parintii mei pentru a dovedi ca ei au contribuit? Multumesc cu anticipatie!
Buna ziua, as dori sa pun in discutie o situatie legata de un divort. Eu cu sotul suntem separati de 3 ani si avem un copil minor de 5 ani. De curand am hotarat sa demaram procedurile pentru divort in varianta administrativa, de comun acord, prin notariat. Intrebarea ar fi care sunt pasii de urmat, acum lucram impreuna la redactarea unui acord care sa cuprinda tipul de autoritate parinteasca (comuna), numele meu dupa divort, domiciliul copilului, contributia fiecaruia la cresterea copilului si programul de vizitare. Daca aceste aspecte sunt clarificate intre noi si semnam acordul, mai este nevoie de ancheta sociala? sau trebuie semnat la un avocat? Cu acest acord trebuie sa mergem la notariat cand facem cererea? Multumesc!