avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord cu minor

Buna ziua, as dori sa pun in discutie o situatie legata de un divort. Eu cu sotul suntem separati de 3 ani si avem un copil minor de 5 ani. De curand am hotarat sa demaram procedurile pentru divort in varianta administrativa, de comun acord, prin notariat. Intrebarea ar fi care sunt pasii de urmat, acum lucram impreuna la redactarea unui acord care sa cuprinda tipul de autoritate parinteasca (comuna), numele meu dupa divort, domiciliul copilului, contributia fiecaruia la cresterea copilului si programul de vizitare. Daca aceste aspecte sunt clarificate intre noi si semnam acordul, mai este nevoie de ancheta sociala? sau trebuie semnat la un avocat? Cu acest acord trebuie sa mergem la notariat cand facem cererea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:26, 26 Decembrie 2013
Ancheta sociala este obligatorie,notarul va efectua o adresa pentru realizarea acesteia.Este bine ca ati stabilit termenii unei intelegeri,acordul va fi redactat de notar cf intelegerii dvs.
Aveti mare grija cand transpune notarul acordul vostru in acordful notarial, mare minune sa nu fie diferente. Fiti siguri ca le-ati citit si inteles.
Cat despre redactare, daca va pricepeti, nu e necesar un avocat; daca nu, e necesar. In esenta e mai important sa va intelegeti intre voi decat sa fie exemplar transcris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar este cu sentinta judecatoreasca sozo sozo Buna, Va rog frumos, sa-mi explice cineva referitor la divortul la dotar cu copii minori Am semnat de cateva zile la notar 1 singur exemplar al cererii de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori pe cale amiabila elea elea vrea sa divortez ,se poate divorta de comun acord la notar daca avem un copil minor eu nu am pretenti sa fac partaj vreau de cit sa ne intelegem programu la ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere stabilire domiciliu minor roxanazima roxanazima Buna ziua,am incheiat un contract de mediere,ca subiect stabilirea domiciliului a unui minor,ulterior sa depus la tribunal un dosar,( sa dat un termen dar sa ... (vezi toată discuția)