avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate xciprian

Activitate xciprian

Salut,
Am cumparat de la o persoana juridica, cu factura fiscala, o masina in Decembrie 2015. S-a mentionat pe talon data instrainarii, Decembrie 2015.
Pe masina au ramas numerele fostului proprietar.
In Ianuarie 2016 (in cele 30 de zile) am fost si am inregistrat masina la DITL.
La sfarsitul lunii Ianuarie mi-am schimbat buletinul (s-a modificat adresa, alt judet, etc). Va trebui sa fac o noua inregistrare fiscala in noul judet.
Nu am fost inca la politie pentru inmatriculare. Stiu, ca si la DITL, ca inmatricularea trebuia facuta in 30 de zile. Dar in cazul in care a fost pe firma se mai aplica? Fostul proprietar nu mi-a cerut numerele.
Ce am de facut pe partea de inmatriculare? La ce consecinte sa ma astept?
Multumesc!
Buna ziua,

In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in service.

In urma cu 2 zile, la implinirea a 19 zile de cand am predat telefonul in magazin, vazand ca nu primesc inca nici un raspuns (si dupa ce am citit si niste postari pe avocatnet legat de reparatia/inlocuirea produselor in garantie - legea 449/2003 si oug 174/2008) am facut o vizita magazinului in care am predat telefonul.

Telefonul nu fusese inca returnat. Pe site-ul service-ului aparea ca se afla in reparatie si se asteapta piesa defecta, display-ul.

Cei din magazin au sunat la service dar nu au primit nici un raspuns cu privire la cat va mai dura reparatia. Am incercat sa discut si eu cu service-ul sa aflu cat se mai prelungeste aceasta reparatie, avand in vedere ca cele 15 zile in care produsul trebuia sa fie adus la conformitate expirasera de ceva vreme, dar m-am lovit de acelasi "nu putem sti, asteptam piesa".

Am solicitat atunci eliberarea unei negatii de service dar bineinteles am fost refuzat pe motivul ca acel service nu elibereaza negatii de service si am fost asigurat (expediat) ca va fi reparat.

Astazi, dupa 21 de zile de cand l-am predat, am fost sunat de cei de la magazin care m-au informat ca telefonul a fost returnat si reparat. Intr-adevar cand am ajuns in magazin am observat ca display-ul a fost schimbat dar nu cu o piesa noua, cum prevede legea, ci cu una veche, urmele de uzura fiind vizibile.

Am retrimis telefonul in service. I-am sunat pe cei de la service si i-am instiintat de acest lucru. Avand in vedere ca cele 15 zile calendaristice in care telefonul trebuia reparat au trecut de mult si telefonul nu a fost adus la conformitate (inlocuirea piesei defecte s-a facut cu o piesa veche), le-am solicitat din nou o negatie de service. Nu au acceptat nici de data asta, pe motivul ca asteapta sa reprimeasca telefonul in service.

Probabil vor incerca din nou "aducerea la conformitate" prin re-inlocuirea display-ului. Dar cum ma pot asigura ca intr-adevar e noua piesa (in speranta ca daca e noua nu voi avea probleme - sau nu atat de evidente - in viitor). Ce dovezi le pot cere ca sa ma asigur ca este o piesa noua (acte care sa faca dovada intrarii in service a piesei; serial number; etc...)

O alta varianta ar fi ANPC. Am poze cu produsul "reparat", garantie, factura, perioada de service a depasit cele 15 zile calendaristice produsul nefiind adus la conformitate, service-ul refuza eliberarea negatiei de service.

Ce ma sfatuiti?
Nu se renunta la repartitoare, doar ca nu se vor mai citi.
Intrebarea inca ramane, cum pot plati doar ce consum, fara a fi afectat de cei care vor sa plateasca la comun...
Buna ziua,

locuiesc in Bucuresti, in Berceni intr-un bloc cu 8 etaje, 50 apartamente pe scara, iar in apartament avem montate repartitoare de caldura cu citire prin unde radio/gprs.

De anul acesta am fost instiintati de catre administrator ca acestea nu se mai pot citi decat manual (!!!), din apartament in apartament, drept urmare aproximativ 80% din proprietari au renuntat la citirea individuala (prin semnarea unui tabel ce a fost prezentat din usa in usa la prima citirea ce a avut loc la inceputul lunii Decembrie) si au optat pentru plata la comun, impartita pe fiecare apartament in parte in functie de suprafata.

Eu am semnat pentru citirea in continuare a acestora, prefer sa platesc ceea ce consum, chiar cu disconfortul de a veni cineva luna de luna si sa citeasca aceste repartitoare.

Vreau sa stiu ce valoare legala poate avea un astfel de tabel de semnaturi in conditiile in care totusi eu am un repartitor montat de o firma autorizata anrsc si care inca inregistreaza consumul de caldura?

Nu ma deranjeaza ca cei 80% din locatari sa plateasca la comun daca asta le e dorinta si daca e legal, dar vreau ca eu sa platesc doar ce consum.

Ce ma sfatuiti?
Multumesc