avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

Salut,
Am cumparat de la o persoana juridica, cu factura fiscala, o masina in Decembrie 2015. S-a mentionat pe talon data instrainarii, Decembrie 2015.
Pe masina au ramas numerele fostului proprietar.
In Ianuarie 2016 (in cele 30 de zile) am fost si am inregistrat masina la DITL.
La sfarsitul lunii Ianuarie mi-am schimbat buletinul (s-a modificat adresa, alt judet, etc). Va trebui sa fac o noua inregistrare fiscala in noul judet.
Nu am fost inca la politie pentru inmatriculare. Stiu, ca si la DITL, ca inmatricularea trebuia facuta in 30 de zile. Dar in cazul in care a fost pe firma se mai aplica? Fostul proprietar nu mi-a cerut numerele.
Ce am de facut pe partea de inmatriculare? La ce consecinte sa ma astept?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:10, 2 Mai 2016
Daca vanzatorul avea pretentia sa pastreze numerele de inmatriculare ii revenea obligatia sa completeze cerere oficiala,inclusiv sa achite c/v pastrare numerele circulatie
Dv ca si proprietar va revine obligatia sa inmatriculati vehiculul
Fiind vorba despre domiciliu in alt judet veti preda vechile placute de inmatriculare si veti opta pentru o noua configuratie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Transcriere auto 2019 NicusorLupu NicusorLupu Salut , as dori si eu o informatie scurta daca se poate , vreau sa cumpar o masina tot de la mine din judet si as vrea sa stiu si eu cat m ar costa ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism avram172 avram172 Buna ziua. In noiembrie 2015 am vandut un autoturism care era inscris pe numele meu, incheind in acest sens acte de vanzare cumparare, am dat si certificatul ... (vezi toată discuția)