avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vanzare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vanzare autoturism

Buna ziua.
In noiembrie 2015 am vandut un autoturism care era inscris pe numele meu, incheind in acest sens acte de vanzare cumparare, am dat si certificatul de neurmarire fiscala noului proprietar, inclusiv toate actele masinii. Desi au trecut mai bine de 6 luni, noul proprietar din diverse motive, refuza sa inmatriculeze masina pe numele lui, iar eu nu pot sa,mi recuperez numerele pe care le am de peste 10 ani (taxa platita pt pastrarea acestora) si pe care sa le montez pe noua masina ce o detin acum.
Ce pot eu sa fac, pentru ca noul proprietar sa inmatriculeze masina pe numele lui, iar eu sa.mi recuprez numerle de inmatriculare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:36, 29 Iunie 2016
Daca la instrainarea vehiculului ati achitat la SPR evidenta auto,taxa aferenta numere preferentiale,placutele trebuiau retinute de catre respectivul serviciu,iar dv le puteati solicita fara alte demersuri
Daca insa dv ati tranzactionat vehiculul fara a preda placutele de inmatriculare la SPR,este necesar sa indormati oficial SPR evidfenta auto ca ati instrainat vehiculul,anexati copie dupa documentul justificativ
Daca detineti dovada achitare taxa pastrare numere preferentiale,SPR va contacta proprietarul vehicului,va dispune masurile necesare pentru inmatriculare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez placutele??! eX3nna eX3nna Buna ziua, In luna sept am vandut un auto pe care aveam placute cu nr preferential (pe care l-am folosit anterior la alte 5 masini). Noul cumparator refuza sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara contract de vanzare aares13 aares13 Buna ziua, Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. ... (vezi toată discuția)