avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate ROMANFLORIN

Activitate ROMANFLORIN

Răspuns la discuția executare silita banca
Multumesc!
Desi, presimt ca voi da nastere la un nou litigiu (contestatie). La asta se pricep cei care nu sunt de buna credinta si sa puna in executare sau la cerere titlu exec.!
Discuție fondul locativ
Dovada, existentei fondului locativ, dincolo de notiune, ce presupune?
Existenta unei case sau a doua case, pe olx/impobiliare.ro etc, inseamna fond locativ sau este necesar un ansamblu de unitati locative administrat public (de catre administratia locala) sau privat (agentie imobiliara-care are ca obiect de activitate inchirierea, administrarea, instrainarea...,spatii locative), conform legii?

Altfel spus, poate o casa (cocioaba) sau doua (o vila) dintr-o localitate anume, care, postate pe un site sau intr-un ziar , sa reprezinte dovada exeistentei unui Fond locativ?
Multumesc!
am obtinut o hoarare judecatoresaca definitive (titlu executoriu) impotriva bancii care a fost obligata la retituirea comisionulu de risc. Desi I-am adresat o cerere (deoarece nu a pus in executare hotararea), nu am primit niciun raspuns de 5 luni. Nu vad de ce si-ar dori o executare silita care angajeaza costuri suplimentare. M-am judecat cu sucursala, iar recursul la facut societatea bancara. Cererea de plata am depus-o si sucursalei si societatii mama, insa degeaba. Ce ar trebui facut?
in ce conditii si ce anume ii diferentiaza pe cei doi -as. med. sef secti si as. med. sef unitate/spital, din punct de vedere al sporurilor (de conducere)?
Răspuns la discuția despre executarea silita
Dupa ce instanta de fond s-a pronutat asupra contestatiei la executare ca fiind inadmisibila (exceptie invocata din oficiu), imediat a trecut la executare prin porprire a cheltuielilor de executare iar o alta porirea asupra debitului. Aceste contestatii (conexate ulterior) au ramas in pronuntare. Apelul a fost formulat recent si nu a fost nicio infatisare/termen.
Daca astept solutia din apel, fara sa cer suspendarea si acestei a doua popriri, sa nu se interpreteze in favoarea creditorului, apropo de intoarcerea executarii (dar nici nu vreu sa fiu acuzat ca eu ii ingreunez executarea si sa ma amendeze).


jurist2020 a scris:

1. Trebuia să cereți și suspendarea executărilor silite.
2. Aveți un singur dosar de executare, înțeleg, există o singură contestație la executare (pierdută la fosnd) și atacată cu apel (rămasă în pronunțare), ceea ce înseamnă că noua poprire a făcut-o axecutorul judecătoresc în același dosar de executare silită, ceea ce este legal (fiindcă prin încuviințarea executării silite s-a dispus poprirea sumelor, deci din acel moment executorul judecătoresc pune popriere pe toate sumele aflate în conturile bancare, dar și pe cele viitoare, toate sumele cu titlu de salarii, atât la angajatorul cu care aveți încheiat un contract de muncă la începerea executării silite, cât și la viitorii angajatori etc.).
În conculzie, așteptați să vedeți verdictul instanței de judecată, iar dacă ați câștigat veți solicita ”întoarcerea executării silite”.

am contestat executarea silita (cerand anularea somatiei, suspendarea oricaror forme de executare, anularea actelor de executare si tuturor cheltuililor derivate din executarea silita, pe care am socotit-o nelegala). Am facut apel, impotriva solutiei de respingere a contestatiei ca fiind inadmisibila. Am contestat poprirea (cheltuielilor de executare si debit) si urmeaza pronuntarea. Creditorul a facut o noua poprire (asupra unui alt cont al debitorului).
Trebuie sa contest aceasta noua popriresau astept solutia din apel?
Mentionez ca, nicio in nici una din cele doua contestatii, nu s-a dispus vreo suspendare.
Multumesc!
Discuție pretentii arcd
Se poate prevala de răspundere conducatorul unei instituţii (director – ordonator tertiar de credite) de prevederile art. OUG nr. 119/1999, respectiv de “viza CFP”. ?
Ordonatorul secundar de credite, cu ocazia unui control, descoperă într-o procedura de achizitie, un al produs achizitionat decât cel prevăzut si aprobat în devizul iniţial, drept pentru care a imputat diferenta (prejudiciu) persoanelor implicate, inclusive directorului (care a semnat si aprobat toate documentele).
Persoanele găsite vinovate au achitat prejudiciul, mai putin directorul care s-a pensionat, nu a dat nicio explicatie si nu a platit diferenta stabilita in sarcina sa.
Actionat in instanta, acesta a invocat faptul ca el a semnat dupa ce anterior au semnat cei din subordine, inclusiv CFP. Instanta a admis acest fapt, neputând retine nicio culpa directorului! (motivat de faptul ca, nu poate fi gasita vinovatia directorului, deoarece cei din subordine aveau obligatia sa verifice corectitudinea datelor).
Art. 1385 NCC: “…(4) Dacă fapta ilicită a determinat şi pierderea şansei de a obţine un avantaj sau de a evita o pagubă, reparaţia va fi proporţională cu probabilitatea obţinerii avantajului ori, după caz, a evitării pagubei, ţinând cont de împrejurări şi de situaţia concretă a victimei”.

Răspuns la discuția Comisia de receptie
la atatea vizualizari, doar un mesaj?
pai juristul nu acorda consultanta/avize in procesul/procedura de achizitie?nu semneaza (confirma legalitate) contractul? nu avizeaza inventarierea? mai face si receptia? De ce nu este nicio opinie!? Chiar trebuie sa faca toti de toate!? sau nu? Economistii au tot felul de reglementari si incadrari, in aparare; juristii ....

ROMANFLORIN a scris:

Comisia de receptie poate folosi modelul procesul verbal de receptie 14-2-5 (dar adaptat!) pentru receptia unui autoturim? Cine face parte obligatoriu din cadrul comisiei (dar cine nu poate fi membru)?

de ce nu ca presedinte sau membru !?
(Totusi consilierul juridic avizeaza contractul dar si inventariul annual... Ce sa caute acesta la receptie?! Poate observator)

Daniela Bolog a scris:

eventual ca si secretar/expert al comisiei de receptie pentru verificarea legalitatii si conformitatii actelor/PV ce se intocmesc

Comisia de receptie poate folosi modelul procesul verbal de receptie 14-2-5 (dar adaptat!) pentru receptia unui autoturim? Cine face parte obligatoriu din cadrul comisiei (dar cine nu poate fi membru)?