avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate SOGO

Activitate SOGO

Care sunt declarațiile și termenele de depunere în 2017 pentru un PFA impozitat la norma de venit și neplătitor de TVA. Domeniu de activ: secretariat.
- Detin un PFA impozitat la Norma de Venit.
- Codul CAEN se regaseste pe lista celor aprobate pt. plata la Norma de venit.
- Obiectul principal de activitate mentionat pe certificatul de inregistrare nu se regaseste ad-literam pe lista activitatilor aprobate pt. plata la Norma de venit desi cf.contractelor cu clientii eu prestez activitatea respectiva.
- In declaratia 220 am mentionat la rubrica Obiect principal de activitate - activitatea care apare pe lista de activitati cu plata la Norma in dreptul CAEN-ului pe care il detin (la indicatia doamnei de la ghiseu) pt. o identificare mai rapida la procesarea documentelor. La depunere am atasat si copie dupa certificatul de inregistrare.
- Pe decizia de impunere (260) apare la rubrica "Obiect principal de activitate", activitatea declarata in 220 (nu cea de pe cert de inregistrare la m comertului) si la rubrica "Cod CAEN" nu apare nimic.

Avand in vedere ca in ultimii 3 ani am platit impozit cf. normei de venit aferente cf. Deciziilor de Impunere 260, exista vreun risc in cazul unui control fiscal? Care este acesta?

Unde pot sa gasesc un draft de contract de prestari servicii ale unui PFA catre un SRL care sa protejeze PFA-ul de riscul de reincadrare a activitatii din independenta in dependenta cf. noilor reguli?
Buna ziua
Sunt inregistrat ca PFA cu CAEN 8299 si activitate principala "Activitati suport pentru organizare proiecte"
Cf. declaratiei 220 si Deciziei de impozitare platesc impozit la Norma de venit.

1. In cazul unui control, sunt pasibil de a fi reincadrat retroactiv la impozitare in sistem real si/sau sanctionat avand in vedere ca denumirea activitatii care apare in tabelul ANAF cu norme de venit (Dactilografie Stenografie) este diferita de cea care apare pe certificatul meu de inregistrare ca activitate principala? Mentionez ca dpdv CAEN, acesta apare in tabelul ANAF, nonconcordanta fiind doar la nivel de denumire a activitatii.

2 Decizia de impozitare eliberata de Admin.Fisc. reprezinta o confirmarea organului cu privire la impozitarea dupa Norma de venit? Cerere exprimata de contribuabil in decl.220.
adolfinapop a scris:

In Registrul operatorilor intracomunitari, trebuie sa se inscrie Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care intenţionează să desfăşoare operaţiuni intracomunitare .( In interiorul Comunitatii- adica in ce 27 State care fac parte din UE).
Rusia nu face parte din Comunitate.
In Rusia veti face un export de servii , deci veti fi scutit de TVA cu drept de deducere.
Pe facturi scrieti " scutit cu drept de deducere"

Multumesc pt raspunsul concis.
In afara de a mentiona pe factura "scutit cu drept de deducere", ce trebuie sa mai fac?
Pot sa facturez in ruble, dar in euro? In caz afirmativ, cum fac conversia in RON pt. a trece suma in jurnalul de incasari?
Buna ziua

Va prezint speta urmatoare:

PFA inregistrat in Romania (CAEN 8299 - Alte activ. de servicii suport pentru intreprinderi), neplatitor de TVA, impozitat la norma de venit. Am in negociere prestarea de servicii cf. CAEN 8299 catre o firma din Rusia. Serviciile vor fi prestate pe teritoriul Rusiei la sediul clientului.

Intrebare: Care este modul de facturare?
Va rog sa precizati urmatoarele:
- pot sa facturez ca si in prezent pt clientii din Romania (adica fara TVA)?
- trebuie sa ma inregistrez in ROI si sa folosesc CUI cu RO in fata?
- exista alte obligatii gen declaratii, registre, etc.

Precizez ca doresc sa fac minimul necesar fata de situatia actuala.

Multumesc