avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate dsubti

Activitate dsubti

Buna ziua, ma puteti ajuta, va rog, in urmatoarea situatie? In anul 2020 am inchiriat apartamentul in scop turistic, pe o perioada de 2 luni. Pe intreg anul am fost sub plafon ptr plata CASS, dar pe cele 2 luni ma incadrez. Cei de la ANAF imi spun ca trebuie sa platesc ptr 2 luni dar in instructiunile ANAF se mentioneaza venitul anual. Cum este legal? Multumesc.
Multumesc mult!
Multumesc mult ptr raspuns. Stiti cumva si numarul legii?
Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca ptr un impozit datorat primariei si neplatit din 2010 se poate aplica legea prescriptiei datoriilor si care este aceasta lege. Multumesc
Multumesc mult ptr lamuriri.
Buna ziua, referitor la decizia CCR de declarare ca neconstitutionala a retinerii CAS ptr pensii mai mari de 4000 lei, stiti cumva cum se va aplica? Se pot cere sumele retinute din ianusrie 2022 sau doar de cand a fost publicata decizia in Monitor. Stiti daca a fost publicata? Multumesc mult!
Multumesc mult ptr lamuriri. O zi buna!
Buna ziua, am primit la cutia postala o amenda ptr lipsa rovigneta, putandu-se plati jumatate din valiarea ei in termen de 15 zile. Se tine cont daca nu am fost in tara in intervalul in care puteam plati redus? Mentionez ca pot demonstra acest lucru. Multumesc!
Buna ziua. Da, primim factura ptr comisionul lor. Si ptr acest comision trebuie sa platim TVA? Multumesc

adriandimitriu a scris:

booking nu va factureaza comisionul?

Multumesc pentru raspuns dar tot nu am inteles daca trebuie sa platesc sau nu TVA ptr comisionul pe care il retine Booking. Ma puteti lamuri? Firma nu este platitoare de TVA. Multumesc.