avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate cipriansburatura

Activitate cipriansburatura

Răspuns la discuția Acte de proprietate
Problema este ca eu sunt executant in cadrul unei lucrari de cadastru general si am o situatie de acest gen in care un posesor de teren (nu este proprietar) doreste sa treaca terenul pe un copil (minor). Vroiam sa stiu care sunt pasii de urmat, numarul cadastral se atribuie posesorului minor sau posesorului de drept?
Buna seara, am si eu o intrebare. In contextul realizarii cadastrului general in Romania, as dori sa aflu daca se poate transmite posesia unui imobil catre un copil minor.
Răspuns la discuția Solutionare contestatie
Si celelalte capete de cerere sunt incluse in aceasta hotarare?
Buna seara, am si eu o nelamurire:
Firma la care sunt angajat, a participat la o licitatie deschisa pentru o lucrare. In urma licitatiei a fost desemnata castigatoare firma noastra, firma concurenta a depus contestatie iar obiectul contestatiei eraanularea deciziei, respectiv a tuturor actelor consecvente, recunoasterea caracterului conform al al ofertei lor, reluarea procedurii de atribuire prin stabilirea ofertei depuse ca si castigatoare, incheierea contractului cu firma respectiva si suspendarea procedurii de atribuire.
"CONSILIUL NATIONAL DE SOLUTIONARE A CONTESTATIILOR" spune: Pe rol se afla cererea de suspendare a procedurii de atribuire si in conformitate cu prevederile legii decide respingerea cererii de suspendare a procedurii de licitatie deschisa depusa de firma contestatoare.

Doresc sa imi spuneti daca aceasta decizie este in favoarea firmei la care lucrez sau mai urmeaza o decizie in perioada urmatoare.
Răspuns la discuția Atacare titlu de proprietate
Va multumesc mult.
Buna ziua, exista o limita de timp in care se poate ataca un titlu de proprietate de la data emiterii acestuia?
Cred ca nu m-am facut inteles. Intrebarea mea este cum poate sa vanda un imobil in care sunt 2 proprietari. Ele nu au drept de preemtiune in faza asta? Ei sunt coproprietari pe pamant, nu s-a efectuat un act de partaj in care sa se specifice cine i-a bucata X de pamant si cine i-a bucata Y de pamant si nu s-a efectuat un raport de expertiza tehnica judiciara in ceea ce priveste aceste terenuri. Sincer mi se pare ciudat toata chestiunea aceasta (Adica eu si cu fratele meu daca avem un imobil in proprietate si eu il vand fara stirea lui altcuiva si cu act de mana, fara sa merg la un notar in prealabil, cumparatorului sub semnatura privata i se recunoaste contractul de vanzare-cumparare in instanta? vi se pare corect acest lucru?)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema daca se poate.
Parintii mei au primit o citatie de la judecatoria Videle in care li se cere sa depuna intampnare in legatura cu un proces in care sunt chemati in calitate de parati.
Cauza de pe rolul judecatoriei este urmatoarea: Mama mea impreuna cu sora dansei sunt mostenitoare legale ale tatalui lor pe un titlu de proprietate. Acel titlu de proprietate are 2 proprietari: tatal mamei si al sorei ei si inca un verisor de-al lor.
Acest verisor a vandut fara sa ne instiinteze jumatate din terenul de pe titlu de proprietate pe un act de mana (inscrisuri sub semnatura privata). Doresc sa stiu daca el avea dreptul sa vanda jumatate din titlu de proprietate avand in vedere ca nu s-a facut niciun act de iesire din indiviziune. Mai doresc sa stiu daca parintii mei au drept de preemptiune asupra jumatatii vandute si cum ar putea sa intre ei in proprietatea celeilalte jumatati de teren.
Va multumesc anticipat, Ciprian