avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de proprietate

Buna seara, am si eu o intrebare. In contextul realizarii cadastrului general in Romania, as dori sa aflu daca se poate transmite posesia unui imobil catre un copil minor.
Cel mai recent răspuns: cipriansburatura , utilizator 17:26, 7 Ianuarie 2015
Dupa obtinerea numarului cadastral si intabularea in cartea funciara a bunului imobil ce se doreste a fi transmis trebuie sa mergeti la Autoritatea tutelara pentru a obtine o hotarare ce va da dreptul sa reprezentati minorul la semnarea contractului pe numele lui.
Se poate si azi se va putea si dupa realizarea cadastrului general. Inca nu e realizat, va mai dura cativa ani.
Problema este ca eu sunt executant in cadrul unei lucrari de cadastru general si am o situatie de acest gen in care un posesor de teren (nu este proprietar) doreste sa treaca terenul pe un copil (minor). Vroiam sa stiu care sunt pasii de urmat, numarul cadastral se atribuie posesorului minor sau posesorului de drept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o probleme ?am cumparat un teren ,am platit avans jumatate din suma si vinzatorul trebuie sa faca extract de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, ... cartala cartala Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, exista posibilitatea sa obtin autorizatie de constructie pentru o hala metalica? Am un an de ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)