avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recunoastere antecontract de vanzare cumparare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recunoastere antecontract de vanzare cumparare in instanta

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema daca se poate.
Parintii mei au primit o citatie de la judecatoria Videle in care li se cere sa depuna intampnare in legatura cu un proces in care sunt chemati in calitate de parati.
Cauza de pe rolul judecatoriei este urmatoarea: Mama mea impreuna cu sora dansei sunt mostenitoare legale ale tatalui lor pe un titlu de proprietate. Acel titlu de proprietate are 2 proprietari: tatal mamei si al sorei ei si inca un verisor de-al lor.
Acest verisor a vandut fara sa ne instiinteze jumatate din terenul de pe titlu de proprietate pe un act de mana (inscrisuri sub semnatura privata). Doresc sa stiu daca el avea dreptul sa vanda jumatate din titlu de proprietate avand in vedere ca nu s-a facut niciun act de iesire din indiviziune. Mai doresc sa stiu daca parintii mei au drept de preemptiune asupra jumatatii vandute si cum ar putea sa intre ei in proprietatea celeilalte jumatati de teren.
Va multumesc anticipat, Ciprian
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 11:12, 14 Ianuarie 2014
Fara a se vedea actele e greu de spus dar probabil ca si-a vandut cota parte ideala din drept.
Deci, putea vinde.
la judecatorie se vor face titluri separate, fiecare proprietar are pe verso-ul titlului comun partea de pamant pe care o detine, mama si sora nu au drepturi asupra pamantului vandut de verisor
Cred ca nu m-am facut inteles. Intrebarea mea este cum poate sa vanda un imobil in care sunt 2 proprietari. Ele nu au drept de preemtiune in faza asta? Ei sunt coproprietari pe pamant, nu s-a efectuat un act de partaj in care sa se specifice cine i-a bucata X de pamant si cine i-a bucata Y de pamant si nu s-a efectuat un raport de expertiza tehnica judiciara in ceea ce priveste aceste terenuri. Sincer mi se pare ciudat toata chestiunea aceasta (Adica eu si cu fratele meu daca avem un imobil in proprietate si eu il vand fara stirea lui altcuiva si cu act de mana, fara sa merg la un notar in prealabil, cumparatorului sub semnatura privata i se recunoaste contractul de vanzare-cumparare in instanta? vi se pare corect acest lucru?)
Se poate. Daca a gasit cumparator pentru "cota lui ideala" varul a avut dreptul sa vanda. Daca nu ati facut in timp util iesirea din indiviziune ca sa stie fiecare ce parte de teren ii revine, asta este, el a uzat de dreptul lui.Si nu , parintii dvs nu au nici un drept pe "fostul" teren al varului, pentru ca fiind deja vandut, terenul si-a schimbat proprietarul O zi buna
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate - vanzare parcele fara acordul celuilalt coproprietar bejatmarian bejatmarian Buna ziua..Mama a primit mostenire de la parinti ei cateva bucati de pamant ,este trecuta pe titlul de propietata alaturi de fratele ei.dar fratele ei a ... (vezi toată discuția)
Drept de preemptiune la vânzare imobil marine marine Buna ziua, In urma successiunii am mostenit împreuna cu fratele meu o casa si pamânt. Certificatul de mostenitor prevede ca în caz de înstrainare, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Ady2010 Ady2010 Suntem mai multi mostenitori pe un teren agricol si avem contract de arendare pe mai multi ani.Cum se procedeaza daca o parte dintre noi vor sa-si vanda ... (vezi toată discuția)