avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de preemptiune la vânzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de preemptiune la vânzare imobil

Buna ziua,

In urma successiunii am mostenit împreuna cu fratele meu o casa si pamânt.
Certificatul de mostenitor prevede ca în caz de înstrainare, co-mostenitorul are drept de preemptiune.
Pentru casa si terenul afferent am facut iesirea din indiviziune, ramânand în comun pivnita si podul (casa este cu etaj, fiecare din mostenitori având un nivel).
Contractul de iesire din indiviziune nu mai prevede dreptul de preemptiune al celullalt mostenitor în caz de vânzare.
Eu vreau sa vând apartamentul meu + terenul aferent.
Se mai aplica dreptul lui de preemptiune chiar daca nu mai e prevazut în actul de iesire din indiviziune si partaj ?
Cum trebuie sa procedez, stiind ca fratele meu nu are posibilitatea sa cumpere ; daca îi fac propunerea sa cumpere, cât va trebui sa astept pâna sa caut alt cumparator ? Pentru ca el îmi va pune bete în roate, el ar vrea sa obtina apartamentul daca s-ar putea, gratis.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marine , utilizator 15:19, 21 Februarie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa studiati art. 1731 si 1732 C.Civ. privind dreptul de preemtiune, termeni si termenele.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren prin licitatie- insoiventa AdrianaPac AdrianaPac Buna ziua, Va solicit ajutorul in urm speta: teren scos la licitatie de casa de insolventa, este castigat de mine. Acum se va astepta inca 30 zile pt ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemtiune cf. art. 1828 din codul civil? nicusorilinca nicusorilinca Daca in prezent, titularul unui contract de inchiriere, al unui apartament de serviciu, ar dori sa cumpere acest imobil, poate beneficia de un drept de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)