avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate membruev

Activitate membruev

Multumesc! Singura explicatie este ca au "curs" in continuare dobanzile si comisioanele. Singura informatie pe care executorul nu mia furnizat-o sunt sumele care s-au mai adaugat pe parcurs(celelalte informatii-dat initiala,cat am achitat (pe luni) si cat mai am de achitat- mi le-a transmis le e-mail. Totusi, mi se pare extrem de exagerat faptul ca diferenta sa reprezinte dobanzi si comisioane. Nivelul lor, precum si cine stie ce alte comisioane din contract,nu pot fi interpretate ca si clauze abuzive ale contractului si atacate?Imi puteti recomanda un avocat cu experienta in domeniu la care sa ma prezint cu toate actele pe care le detin(contract, plati inainte de poprire,acte infiintare poprire dupa 3 ani, plati dupa poprire etc.) ptr o consultatie ?
Am solicitat la executor acest lucru. Acesta mi- a trimis sumele virate de angajator.Acetea au fost virate lunar, dar ce m-a siderat este ca , dupa ce am virat 3 ani 23000 lei (cca 5000 euro[din valoarea poprita de 9400), executorul mi-a comunicat ca trebuie sa mai virez cca. ]8600 de euro.
Am poprire pe salariu ptr nerambursarea integrala a unui credit in euro la banca. Platesc de 3 ani si datoria aproape ca n-a scazut mai deloc. E posibil asa ceva?In ritmul asta nu mai termin niciodata. Se poate face ceva in instanta?
nici un raspuns?
Stiu ca sumele provizionate se folosesc de regula in contractele FIDIC.
As dori mai multe detalii, cum ar fi:ce reprezinta, exemple daca se poate, care e diferenta fata de diverse si neprevazute, trebuie prevazute de la nivelul doc atribuire?,etc
Multumesc!
Daca mai sunt pareri pe speta prezentata va rog sa le exprimati.
Va supun atentiei urmatoarea speta:
La o procedura de atribuire in Fisa de Date autoritatea contractanta(AC) a solicitat pentru dovedirea experientei similare “…prezentarea a unui contract, maxim 3 contracte….”.
Un ofertant adreseaza AC o solicitare de calificari intreband daca poate dovedi experienta similara prin prezentarea a unui acord cadru si a contractelor subsecvente acestuia.
Raspunsul AC fost: “ Se pot prezenta, pentru dovedirea experintei similare, contracte subsecvente incheiate in baza unui acord cadru , cu conditia ca acestea sa fie in numar de 3(conform prevederilor fisei de date) si valoarea lor cumulata sa indeplineasca pragul valoric solicitat.”.
Ulrerior, potentialul ofertant, nemultumit de raspunsul dat de AC, notifica autoritatea ca va depune contestatie la CNSC motivand ca , acordul cadru este in sine un contract si ca contractele subsecvente pot fi asimilate unor acte aditionale si pentru dovedirea experientei similare poate sa vina si cu 5 contracte subsecvente..
In opinia mea daca ar accepta aceasta abordare ar putea fi pusa in urmatoarea situatie la depunerea ofertelor:
Se depun 2 oferte : un ofertant vine pentru demostrarea experientei similare cu 3 contracte , iar celalalt cu 5 contracte subsecvente(in baza unui acord cadru).
Consider ca daca s-ar accepta prezentarea de 5 contracte s-ar incalca principiul tratamentului egal.
Va rog sa-mi comunicati punctul dvs. cu privire la aceasta speta.


O companie(S.A.) cu capital majoritar de stat desfasoara activitati de interes general si fiind finantata din fonduri publice este autoritate contractanta.Respectiva companie are si venituri proprii.Intrebarea mea este , pentru achizitionarea de anumite servicii pentru buna desfasurare a activitatii,PLATITE DIN VENITURILE PROPRII, Compania trebuie sa respecte prevederile OUG 34/2006?
Rog pareri cu privire la urmatoarele aspecte:
O companie cu capital de stat are 110 angajati.Intentioneaza sa sa faca reduceri de personal si din noua organigrama se elimina un compartiment cu 7 angajati care urmeaza a fi concediati.
Intrebari
1.Desi nu este indeplinita conditia de la art.68 alin2, lit.b din Codul Muncii, respectiv 10% din angajati sa fie concediati, poate fi considerata concediere colectiva si de aici respectarea etapelor privind concedierea colectiva stipulate la art.69-74 din Codul Muncii?
2. In cazul in care nu este considerata concediere colectiva ci individuala si se aplica art.65 alin 1 din codul muncii, care sunt etapele si motivarile legale pe care ar trebui sa le faca angajatorul?
Mentionez ca , concedierea nu se face in conditiile sectiunii 3 din codul muncii(din motive care tin de persoana salariatului atr.61-64)
Ce drepturi au cei concediati si care sunt caile de atac ? Adresez aceasta intrebare intrucat in cazul celor concediati din motive ce tin de persoana lor au anumite “drepturi” ce sunt stipulate la art 64, dar in cazul de mai sus nu am gasit alte mentiuni in codul muncii.
Meuntionez ca exista contract colectiv de munca dar acesta nu are nimic in plus fata de art.58-81 din codul muncii.
buna ziua,
Am o discutie in contradictoriu cu alti colegi cu privire la ordinea evaluarii doc. licitatie ale ofertantilor.Ei sustin faptul ca, daca un ofertant nu indeplineste conditiile de calificare nu mai este necesara evaluarea propunerii tehnice.Eu sunt de parere ca trebuie evaluata si propunerea tehnica in conformitate cu art.34, alin2 hg 9259(practic e obligatie). Ulterior , la evaluarea finala o poti declara atat inacceptabila pe doc calificare cat si eventual neconforma pe propunerea tehnica.
Rog pareri.