Am poprire pe salariu ptr nerambursarea integrala a unui credit in euro la banca. Platesc de 3 ani si datoria aproape ca n-a scazut mai deloc. E posibil asa ceva?In ritmul asta nu mai termin niciodata. Se poate face ceva in instanta?
V-ati interesat la banca sau la executor din ce cauza nu s-a diminuat datoria? Fara sa stiti exact despre ce este vorba nu puteti face nimic in instanta asa, doar pe presupuneri! Vedeti daca sumele poprite au ajuns in contul executorului, daca executorul le-a virat creditorului, etc.
Cereti o situatie a platitlor si a soldului de la executor. Banuiesc ca poprirea v-a facut-o un executor judecatoresc.
Am solicitat la executor acest lucru. Acesta mi- a trimis sumele virate de angajator.Acetea au fost virate lunar, dar ce m-a siderat este ca , dupa ce am virat 3 ani 23000 lei (cca 5000 euro[din valoarea poprita de 9400), executorul mi-a comunicat ca trebuie sa mai virez cca. ]8600 de euro.
Si nu ati intrebat de ce 8600? ca dupa calculul dvs suma nu corespunde? V-a comunicat verbal probabil.Cereti o justificare in scris din care sa rezulte :datoria initiala, cat ati achitat din ea (pe luni) si cat mai aveti de achitat.Numai asa veti putea descoperi unde e problema. Trebuie sa mai stiti ca se calculeaza in continuare dobanda si comisioane si pe timpul popririi. Executorul are obligatia sa va raspunda in scris la solicitarile dvs privind situatia sumelor incasate prin poprire si a sumelor ce s-au mai adaugat pe parcurs.
Multumesc! Singura explicatie este ca au "curs" in continuare dobanzile si comisioanele. Singura informatie pe care executorul nu mia furnizat-o sunt sumele care s-au mai adaugat pe parcurs(celelalte informatii-dat initiala,cat am achitat (pe luni) si cat mai am de achitat- mi le-a transmis le e-mail. Totusi, mi se pare extrem de exagerat faptul ca diferenta sa reprezinte dobanzi si comisioane. Nivelul lor, precum si cine stie ce alte comisioane din contract,nu pot fi interpretate ca si clauze abuzive ale contractului si atacate?Imi puteti recomanda un avocat cu experienta in domeniu la care sa ma prezint cu toate actele pe care le detin(contract, plati inainte de poprire,acte infiintare poprire dupa 3 ani, plati dupa poprire etc.) ptr o consultatie ?