avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate cristinanan18

Activitate cristinanan18

va multumesc mult pentru raspuns!!
Tatal meu este nascut pe 18.01.1956.Din 28 mai 2014, a ramas in somaj, iar in ianuarie pe 18, i-a oprit somajul si i s-a spus sa-si bage actele pentru pensie. A facut dosarul si i s-a spus ca se incadreaza pentru pensia de limita de varsta. Zilele trecute a primit acasa decizia, in care ii spunea ca i-a fost respinsa pensia, si ca se incadreaza de abia dupa 18.07.2015.
Ma puteti ajuta, va rog, sa-mi explicati ce inseamna mai exact??o sa-i mai dea somajul in continuare pana ii vine pensia, din 18.07.2015 trebuie sa mai astepte inca 6 luni, pana o sai vina pensia, sau din luna a 8 o sa-i vina ?..este foarte greu, fara niciun fel de venit.
In 18.07.2015 va trebui sa faca alt dosar de pensionare sau va fi bun cel care l-a bagat in ianuarie??

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Cand se poate iesi la pensie
va multumesc mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția Cand se poate iesi la pensie
tatal meu acum este in somaj. in ianuarie ar urma sa-si bage actele pentru pensionare pentru limita de varsta dupa cum si dvs. mi-ati spus. In cazul in care se pensioneaza si isi gaseste de lucru cu contract poate primi si pensie si sa si lucreze? va multumesc!
am si contractul de vanzare-cumparare intre italian si roman, si intre mine si romanul care a adus-o. doar ca am fost sa traduc actele si mi-a spus doamna de acolo ca imi trebuie o stampila pe acel contract. am toate actele la masina, este radiata in italia. am citit pe net ca acel contract pot sa-l fac doar cu numele si adresa de pe targa masinii, fara stampila de notar din italia. sa fie adevarat?
Am cumparat o masina Opel corsa c, masina fiind adusa din italia.
Am fost sa o inmatriculez si mi s-a spus ca imi trebuie un act de vanzare-cumparare in italiana intre italian si persoana romana care a cumparat masina. Eu am facut contract intre mine si persoana care a adus masina.
Cum as putea face rost de contractul in italiana? Se poate inmatricula masina pe Romania fara acest contract?? Am citit pe net ca in anumite judete se poate face inmatricularea fara acel contract. este adevarat?? am vreo solutie sau este totul pierdut si nu am ce face cu masina?
Buna ziua!
De un an de zile, pe fluturasul de salarii la total plata este trecut 75%, sub este total plata, si jos de tot sunt sume neachitate. As vrea sa stiu ce inseamna aceste sume neachitate, tinanad cont, ca toate contributiile sunt platite integral, si de la locul de munca ni se spune ca nu suntem platiti cu 75%, si acele sume neachitate se opresc pentru a scoate firma din insolventa. Acum ni s-a facut lichidarea pentru incetarea activitatii, salariul nu ni l-a dat... se poate obtine acea suma, in cazul in care dam firma in judecata?? sau daca ma puteti indruma dvs. unde sa ma prezint, si ce masuri as putea lua. Si pentru neplata salariului, cu toate ca fisa de lichidare mi-a dat-o, ma pot adresa la o institutie precum garda financiara, itm..?
Tatal meu este nascut in 18.01.1956
Are o vechime de 38 ani dintre care 26 ani de grupa a II-a. Cand se poate pensiona mai exact..?
Am aflat ca exista o lege in care se aduna varsta cu anii de grupa, iar adunate sa depaseasca 45 ani. Este adevarat si posibil?
Va multumesc!