avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... decizie de respingere pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

decizie de respingere pensie limita de varsta

Tatal meu este nascut pe 18.01.1956.Din 28 mai 2014, a ramas in somaj, iar in ianuarie pe 18, i-a oprit somajul si i s-a spus sa-si bage actele pentru pensie. A facut dosarul si i s-a spus ca se incadreaza pentru pensia de limita de varsta. Zilele trecute a primit acasa decizia, in care ii spunea ca i-a fost respinsa pensia, si ca se incadreaza de abia dupa 18.07.2015.
Ma puteti ajuta, va rog, sa-mi explicati ce inseamna mai exact??o sa-i mai dea somajul in continuare pana ii vine pensia, din 18.07.2015 trebuie sa mai astepte inca 6 luni, pana o sai vina pensia, sau din luna a 8 o sa-i vina ?..este foarte greu, fara niciun fel de venit.
In 18.07.2015 va trebui sa faca alt dosar de pensionare sau va fi bun cel care l-a bagat in ianuarie??

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristinanan18 , utilizator 17:26, 3 Aprilie 2015
Sa se duca cu decizia de neaprobare a pensiei la Agentia de Somaj si sa solicite reluarea in plata a indemnizatiei de somaj.
va multumesc mult pentru raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere privind acordarea pensiei anticipate respinsa N.Giulia N.Giulia Buna ziua Va deranjez si eu cu o intrebare. Soacra mea si-a depus dosarul de pensie, i-a fost primit, i-au spus ca va beneficia de pensie iar acum decizia i-a ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu probleme Ina16 Ina16 As dori cateva informatii privitoare la modalitatea de pensionare. Tatal meu s-a nascut in anul 1953. Vechimea in munca este de 39 de ani si 5 luni, dintre ... (vezi toată discuția)
Ccc2 / somaj misima misima Buna ziua. Cazul meu este urmatorul : -in sept. 2011 am nascut primul copil baiat; -am stat acasa 2 ani cu indemnizatie; -dupa indemnizatie am continuat ... (vezi toată discuția)