avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC2 / somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC2 / somaj

Buna ziua.
Cazul meu este urmatorul :
-in sept. 2011 am nascut primul copil baiat;
-am stat acasa 2 ani cu indemnizatie;
-dupa indemnizatie am continuat cu somaj (nu am intrerupere in acte)
-in april. 2014 am nascut cel de-al doilea copil,fetita.
-si am sta din nou acasa 2 ani cu indemnizatie de crestere.

Anul acesta, in aprilie 2016, eu voi iesi din programa indemnizatiei cresterii celui de-al 2 copil.
Ce este de facut mai departe? MAI BENEFICIEZ DE SOMAJ?
Mentionez ca locul meu de munca, anterior, nu mai exista, deoarece firma s-a desfiintat...
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: misima , utilizator 16:14, 21 Ianuarie 2016
1. Daca atunci cand ati intrat in CCC2 erati in somaj indemnizat s-a suspendat plata indemnziatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa terminarea CCC2.

2. - Daca atunci cand ati intrat in CCC2 erati salariata si acum unitatea s-a desfiintat trebuia sa aveti o decizie de concediere (chiar daca erati in CCC2).
- Apoi trebuia ca in temen de cel mult 12 luni de la data concedierii sa va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca erati in CCC2).

3. Spuneti in care situatie din cele doua de mai sus va aflati.
In prima situatie ma regasesc...
Atunci, dupa ce se termina CCC2, mergeti la Agentia de Somaj si solicitati reluarea in plata a indemnizatiei de somaj.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina loredanavass13 loredanavass13 buna ziua.As avea si eu o intrebare,eram in somaj am ramas gravida am nascut si imi primesc indemnizatie copil,copilu are 1an si 2lunui,si asi vrea sa stiu ca ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lehuzie rogvaiv12 rogvaiv12 In prezent sunt in concediu de ingrijire copil 2 ani (CIC) pana in februarie 2011. Cand se va termina acest concediu vreau sa intru in concediu de sarcina si ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de crestere copil ana_dum2004 ana_dum2004 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta, acum sunt in crestere copil ,am ales varianta de 2 ani, fetita mea s-a nascut pe 30 martie 2011 , eu ar ... (vezi toată discuția)