avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina

buna ziua.As avea si eu o intrebare,eram in somaj am ramas gravida am nascut si imi primesc indemnizatie copil,copilu are 1an si 2lunui,si asi vrea sa stiu ca acuma iara sunt gravida ce pot face unde trebe sa maduc.multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:22, 6 Ianuarie 2014
1. Daca erati in somaj cand ati intrat in concediu crestere copil (CCC1), pentru primul copil, s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa ce se termina CCC1.

2. - Daca veti naste inainte de a se termina CCC1 atunci veti intra direct din CCC1 in CCC2 fara a mai depune la Primarie alte acte decat certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
- Cand se va termuna CCC1 faceti o cerere catre Agentia de Somaj pentru a intra in CCC2.
- Pe perioada de cand veti naste si pana se va termina CCC1 veti mei primi inca 600 lei lunar (pentru acaesta mergeti la Primarie si solicitati acesti bani).
- Cand se va termina CCC2 se va relua plata indemnizatiei de somaj de unde a ramas.

3. - Daca veti naste dupa ce se termina CCC1 veti relua somajul de unde a ramas.
- Apoi veti proceda asa cum ati procedat la CCC1: veti intra in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi in CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal bobu_elena bobu_elena Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil(de 2 ani), concediu care mi se termina pe 19 septembrie 2011. In acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)
2 indemnizatii cresterea copilului pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am lucrat cu contract de mandat, am ramas insarcinata, am primat concediu medical de la casa de sanatate, in 12 sept 2014 am nascut si am ... (vezi toată discuția)