avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate roparo

Activitate roparo

Nu ma refer la clauze. Am un model de contract care mi se pare ok. Intrebam cum e mai bine, la notar sau in privat ? Este important la sectia financiara daca e la notar sau nu ?
Buna ziua,

Vreau sa inchiriez o garsoniera proprietate cu contract. Este absolut necesar sa fie facut acesta la notariat sau se poate semna intre parti ?
La administratia financiara se solicita ceva in mod expres ?

Cum ma sfatuiti sa-l fac, pentru a nu avea probleme cu chiriasul in privinta raspunderilor ?

Buna ziua!

Sunt(eram :) ) un PFA cu norma de venit si termenul de preschimbare a autorizatiei era 25 aprilie 2010. Nu am preschimbat autorizatia si ca urmare PFA-ul a fost inchis automat. Daca am emis facturi in intervalul ianuarie- martie 2010, anterior datei de 25 aprilie 2010 e in regula? Sunt in legalitate? Mentionez ca la inceputul anului am platit impozitul pentru PFA pentru tot anul, nestiind ca "finantistii" au de gand sa-mi inchida PFA-ul fara nici-o instiintare.

Multumesc anticipat!

Revin cu inca o intrebare: fiind in preaviz de 15 zile, angajatorul poate sa zica "de maine nu mai vii" ? Ma gandesc ca ii trebuie acordul meu, ca de asta se cheama "cu acordul partilor".. dar poate face figuri la salar, cred. Sau ma insel ?

Multumesc.

Nu cred ca in contract sa fie specificat ce anume predau la incetarea activitatii, cel putin nu in forma dorita de ei acum.
Sa inteleg ca daca nu am in contractul de munca asa ceva, pot sa predau ce am chef ? :D B-)

Multumesc anticipat.

Buna ziua,

Lucrez in domeniu IT software si sunt in preaviz. Problema mea e , datorita unor conflicte cu persoanele de pe aici, ca nu stiu ce ma obliga legea sa predau viitorilor colegi.

Ei vor sa le predau toate detaliile, insa eu nu prea vreau sa le zic decat care e proiectul la care lucrez si o documentatie minima.

Ce zice legea ? Ma poate ajuta cineva ?

Multumesc anticipat.

Ca asociat nu-ti poti face o firma cu acelasi obiect de activitate, fara acordul celorlalti asociati.

PFA-ul intra in aceasta categorie ? Voi avea nevoie de PFA pentru consultanta / dezvoltare software. Trebuie sa le cer acordul pentru infiintarea acestui PFA ?

Multumesc anticipat.

Nu vreau sa-mi fac o firma cu aceeasi activitate ( doar PFA necesara la angajarea in cealalta parte :) ) Pur si simplu ma consider un angajat simplu si vreau sa schimb jobul. Insa, se pare ca aceasta cedare de parti sociale din partea patronilor a fost mai mult ca sa-mi puna bete in roate in eventualitatea unei plecari.

Problema e ca, lucrand in domeniul IT - software, am ramas izolat pe un proiect de la care echipa s-a tot miscorat, ramanand singurul. Acum, desi mai sunt alti angajati, nu am efectiv cui sa predau la ce lucrez. Patronii spun ca vor fi actionati in instanta de clienti si eu, ca asociat (ca nu vor sa ma scoata din asociere din cate se pare) voi suporta la randul meu daunele cerute de aceia. Sau.. alta varianta, ca ma vor da ei (patronii) in judecata pentru daunele cerute lor de acei clienti.

Va multumesc.

PS: e vreo problema cu PFA-ul, care va fi tot pe domeniul IT ?

Buna ziua,

Sunt angajat la un SRL de cativa ani, cu carte de munca. La un moment dat patronii s-au hotarat sa "stimuleze" cativa angajati, dandu-le gratuit parti sociale din SRL, unul din acestia fiind si eu. Ca asociat nu am vazut nici un beneficiu in urma acestor parti sociale, deci pt mine n-au contat.

Acum eu m-am decis sa plec din firma si mi-am depus demisia, ca un angajat obisnuit (dandu-le preaviz de 15 zile). Problema lor este ca eu ma ocup de niste clienti pe care nu are cine sa-i preia (firma e de software).
La discutiile cu patronii ei mi-au aratat ca, fiind "asociat", ma vor trage la raspundere in tribunal pentru eventualele daune cu acei clienti de care nu va avea cine sa se ocupe.

In ce masura au dreptate sau pot avea castig de cauza ? Daca sunt necesare lamuriri suplimentare asupra situatiei, va rog sa ma intrebati.

Va multumesc anticipat.