avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate selena1720

Activitate selena1720

Buna seara!
Am 27 ani, sunt din Constanta si locuiesc singura in apartamentul mamei. Mama locuieste la actualul partener. Nu muncesc, nu am niciun venit, nu detin niciun imobil sau masina. Am terminat o facultate, iar momentan sunt eleva in ultimul an la o scoala postliceala, lucru mentionat si in cererea pentru subventie. Din acest motiv (ca sunt eleva), la primarie mi s-a comunicat ca beneficiez doar de 30% subventie. Mentionez ca in anii anteriori am beneficiat de subventie 100%.
Este corecta decizia sau pot actiona in vreun fel?
Va multumesc pt raspunsuri!
Răspuns la discuția Stornare facturi
Dar nu mi se pare normal. Din moment ce eu nu am avut activitate, nici ei nu au avut, nu? Adica ce au ridicat ei de acolo? Nici macar o frunza... Ca atare, nici ei nu au facut nimic, din pct meu de vedere... Chiar nu am alta varianta/scapare?
Buna ziua!
O sa trec direct la subiect, iar celor care imi vor raspunde pentru a ma lamuri/ajuta le multumesc anticipat.
Am deschis in 2014 o firma, mai exact un bar, insa pentru a obtine avizul de functionare si toate celelalte avize aveam nevoie sa inchei un contract cu firma de salubrizare, mai exact Polaris SA. Cei de la polaris au emis catre mine lunar facturi, insa din cauza unor probleme, barul nu l-am mai deschis, autorizatia de functionare nu am luat-o, in concluzie, activitate nu am avut, deci nu aveau ce gunoi sa recolteze. Singura chestie este ca nu am putut sa inchei contractul cu ei deoarece nu aveam nicio hartie la mana care sa demonstreze ca eu nu mai am activitate acolo, deoarece a durat cateva luni pana cand am ajuns la o intelegere cu proprietarul de acolo ca sa imi pot recupera banii investiti....
acum intrebarea mea e urmatoarea... este normal sa fiu data in judecata de catre polaris din moment ce eu nu am avut activitate, deci nici ei nu au avut ce gunoi sa ridice?
Multumesc!
Buna seara..
Acum doua luni de zile m-am casatorit si mi-am schimbat buletinul cu numele de familie cel nou (al sotului) si cu adresa noua. As dori sa stiu daca permisul de conducere este obligatoriu sa il schimb in urma casatoriei? Intreb deoarece gasisem pe un site cum ca nu mai este obligatoriu sa schimbi permisul de conducere in urma cununiei civile sau a modificarii adresei, decat la expirarea acestuia. Va rog sa ma lamuriti, sa nu circul ilegal... :O
Va multumesc anticipat!
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Un avocat pe care l-am consultat astazi mi-a zis ca nu am niciun castig la toata afacerea asta, ca nu am cum sa il dau in judecata pt ca nu am dovezi ca eu nu am putut face nimic din cauza lui.... Si m-a sfatuit sa iau un raspuns in scris de la primarie, in care sa precizeze faptul ca mie mi se refuza autorizatia de functionare din cauza faptului ca nu am spatiu comercial, ci este garaj. Eu maine vreau sa depun actele si sa astept raspuns de la primarie si apoi sa incerc sa inaintez poate la instanta... Sper sa fie bine.. va multumesc inca o data pt raspunsuri!
O seara placuta!
In contractul de inchiriere scrie asa: "Orice imbunatatire a destinatiei spatiilor, imbunatatirile de orice natura, cad in sarcina si cheltuiala chiriasului, cu obligatia obtinerii in prealabil a aprobarii in scris a proprietarilor"
Acum, eu am acest acord in scris... mai departe, cu ce ma ajuta acest lucru? Ce as mai putea sa fac altceva? De ce as mai avea nevoie ca sa pot sa inaintez cu acest lucru?
Eu dupa lunile acestea in care el mai mult m-a incurcat, decat m-a ajutat, pt ca eu am avut cheltuieli, nu imi mai doresc sa deschid nimic acolo.. M-am facut de ras si in fata distribuitorilor si a celor cu care mai am contracte incheiate, deci nu imi mai doresc sa continui cu nicio investitia acolo. Vreau sa merg mai departe cu recuperarea banilor de la el si atata tot...

Avokitten a scris:

depinde ce scrie in contract la clauze si depinde de cum ati convenit sa investiti in acel spatiu - cu sau fara acordul proprietarului. raspunsul nostru ar putea veni dupa studierea contractului.
de regula ar trebui sa discutati clar : ma ajuti cu actele ca sa finalizez sa reusesc sa deschid barul sau ma despagubesti cu tot ce am investit in imobilul tau.


Va rog sa ma ajutati cu un raspuns... sunt intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies, sau pe care nu stiu cum sa o rezolv.... Am consultat 2 avocati, care mi-au dat 2 pareri diferite.. acum, nu stiu pe cine sa ascult....... :(( chiar nu imi pot da seama care din ei ar putea avea dreptate.... :((
Treaba e in felul urmator... am inchiriat un spatiu de la o pf pentru a imi deschide un cafe-bar... Spatiul respectiv in acte, legal, apare ca si garaj... insa, pe contractul de inchiriere scrie ca este spatiu comercial, ceea ce nu este adevarat...
Din cauza faptului ca nu este spatiu comercial din toate punctele de vedere, sa fie legal pe toate planurile, eu nu pot depune actele pt a obtine autorizatia de functionare pt bar.
Eu am investit in acel spatiu, l-am renovat, l-am modernizat, l-am utilat... si nu pot face nimic de pe urma lui... de 5 luni proprietarul spune ca depune actele pt schimbarea de destinatie, insa nu se intampla nimic... si as dori sa stiu daca am vreo sansa sa il dau in judecata... si ce ar trebui sa fac, sau cu ce ar trebui sa fiu in regula pt a avea sanse de izbanda??? :((
Va rog din suflet sa ma ajutati, pentru ca eu nu mai inteleg nimic.... Va dau orice detalii mai aveti nevoie, numai pentru a obtine un raspuns care sa coincida cu varianta unuia din avocatii pe care i-am consultat.... Va multumesc! :(
M-am consultat, insa nu am inteles prea multe..... nu ma pricep la termeni legali etc... de aceea as dori daca se poate sa imi explice cineva mai pe intelesul meu... mersi frumos!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri... Am un contract de inchiriere cu o pf de la care am inchiriat un spatiu comercial, care de fapt in acte este garaj, deoarece proprietarul nu si-a indeplinit obligatia de a obtine schimbarea de destinatie a spatiului din garaj in spatiu comercial.
Eu i-am achitat chiria pt ianuarie si februarie, luni in care nu am putut functiona datorita faptului ca nu am avut schimbarea aceasta de spatiu comercial. pe martie si aprilie am refuzat sa ii achit chiria pana in momentul in care nu obtine schimbarea de destinatie, care nici in prezent nu este obtinuta.
Intrebarea mea este urmatoarea................ luni proprietarul va primi o notificare de la avocata mea, cum ca are un debit la noi si este invitat sa discutam pentru a ajunge la o intelegere, datorita faptului ca nu si-a indeplinit obligatia, iar el prin contractul de inchiriere a facut inselaciune si mi-a dat spatiu comercial in inchiriere, in conditiile in care acel este garaj...
Acum, dupa notificarea primita ma gandesc ca proprietarul nu ma va mai lasa sa intru in spatiu sa mai iau bunurile ce le mai am acolo..
Intrebarea mea e urmatoarea... are proprietarul dreptul sa imi interzica accesul in spatiu? Si de asemenea, are el dreptul sa intre in spatiu, fara a fi si eu prezenta acolo??
Va roooog, e urgent!!!! Va multumesc frumos!
Răspuns la discuția Fals in acte???
Eu am luat cu buna credinta cum ca este spatiu comercial. SI cand i-am spus ca nu e spatiu comercial si ca cei de la primarie nu imi dau autorizatie de functionare a spus ca va depune actele, iar nici pana acum actele nu au fost depuse... In contract scrie cum ca proprietarul se obliga sa sprijine activ chiriasul in obtinerea tuturor autorizatiilor/avizelor necesare desfasurarii activitatii acestuia in spatiul inchiriat.. lucru pe care el nu l-a facut.... Deci??