Sunt constituit in persoana fizica autorizata, ca intreprindere individuala din anul 2009. Desfasor activitate in domeniul agricol, cresterea animalelor. Este necesar sa depun la finante, pe langa declaratia 200 privind venitul realizat si declaratia 221 privind norma de venit?
Va multumesc!
În data de 14 martie 2013 a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr.136, Hotărârea Guvernului nr.84/2013 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004. Aceasta hotarare aducea cateva modificari si clarificari la impozitele ce trebuiau platite de agricultori in 2013.
Aceasta HG face referire si la impozitarea pe cap de vita; mai exact: cine are mai mult de 2 vite trebuie sa plateasca o norma de venit stabilita de catre directiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Pana acum, totul e clar. Pentru mine, care am o intreprindere individuala (microferma) cu un numar mai mare de capete de vite de impozitat, situatia neplacuta este ca de la AF am fost somata sa achit acest impozit si pe firma si pe persoana fizica. Exista vreun cadru legal care sa le permita sa impoziteze in ambele moduri? Exista vreo procedură de a nu plati această categorie de impozit ca persoana fizica?.Pe persoana fizica nu mai detin nimic, nu mai obtin venituri...
Am o intreprindere individuala (microferma) pentru care am achitat şi impozitul pe venit şi ...toate categoriile de impozit care mi-au fost enumerate şi solicitate. Necazul e ca la sfarsitul anului calendaristic 2013 primesc o instiintare ca am de plata impozitul pe venit pe persoana fizica. Ori eu nu mai am nici un venit pe persoana fizica; tot ce am e legat de intreprinderea individuală.
Cand am intrebat la fisc daca e corect, mi s-a raspuns ca nu li se pare corect, dar asa e programul in care lucreaza. In situatia aceasta nu sunt numai eu. Sunt toti cei aflati in baza de date pentru care programul genereaza dubla impozitare.
Cum sa procedez pentru a nu ma trezi cu cazier fiscal, ca nici nu-mi convine sa platesc la dublu?!