In localitatea noastra, primaria vrea sa acceseze fonduri europene pentru reabilitarea termica a blocurilor, am fost vizitati pentru a ne da acordul de principiu pentru aceasta. In spatiul care urmeaza a fi reabilitat isi desfasoara activitatea o societate comerciala care are contract de comodat cu proprietarul, persoana fizica. Am dori sa stim daca participarea la plata lucrarii revine persoanei fizice ca proprietar sau firmei ?
Primaria a cerut acordul pentru firma, aceasta urmand sa plateasca estimativ 15000 de lei dar nu mi se pare corect din moment ce proprietarul este persoana fizica.
Precis s-a mai discutat dar in cazurile care implicau asociatiile de locatari. Intr-un bloc unde locatarii nu s-au asociat intr-o asociatie :) de locatari (plata utilitatilor se face la primarie) dorim sa facem o extindere la un apartament si sa-i schimbam destinatia in spatiu cu activitati medicale. Fiti buni si spuneti-mi: trebuie sa fie de acord TOTI locatarii ? Sau e interpretabila chestia cu "direct afectati"? Cine hotaraste in acest caz, in care nu exista asociatie de locatari ? Spatiul va avea intrare separata deci nu pot fi afectati direct decat locatarii cu perete comun care deja si-au dat acordul favorabil. Va multumesc
Si daca nu exista asociatie de locatari ? Eu sunt intr-o situatie ca cea de mai sus dar blocul nu are asociatie, am acordul a 60 % printre care si cei direct afectati precum si a celor cu pereti comuni. Multumesc