avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbarea destinatiei spatiului de locuit in spatiu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbarea destinatiei spatiului de locuit in spatiu comercial

Sunt proprietarul unui spatiu de locuit la parterul unui bloc. Vreau sa schimb destinatia acestui spatiu in spatiu comercial in acest sens avand deja acordul vecinilor directi prin notariat si semnaturile a 19 locatari din 36 (11 nu sunt de gasit si 6 sunt impotriva). Problema este ca acesti 6 sunt recalcitranti si amenintatori. Presedintele blocului este de acord dar stampila asociatiei de proprietari se afla la administrator care este unul din cei 6. Aceasta problema este tergiversata dee mai bine de 2 luni si nu mi se da nici un raspuns(nici alba nici neagra).
Cei 6 contesta semnaturile celor 19 si dupa bunul lor plac au stabilit o adeunare generala pe 12 septembrie. Au mai avut loc 2 adunari la care binenteles nu s-au prezentat decat cei impotriva(care reprezinta totusi o minoritate) adunari care au fost nestatutare.
Daca cineva s-a lovit de o astfel de problema va rog sa-mi dati un sfat. Orice informatie este bine venita. Ce sanse as avea in situatia in care as angaja un avocat pentru a prezenta situatia in instanta?
Multumesc anticipat,
Lucian
Cel mai recent răspuns: avonela , utilizator 10:16, 26 Februarie 2007
Din experienta proprie stiu ca trebuie acordul tuturor locatarilor (proprietarilor) pentru deschiderea unui spatiu comercial intr-un bloc.
Sanse mari nu prea ai in instanta...
Daca reusesti sa rezolvi problema cu administratorul, nu cred ca ai mai avea probleme pentru ca banuiesc ca el este "tartorele". Incearca cu o atentie ...
O alta solutie imi poate da cineva? Am refuzat din start si voi refuza in continuare ideea de a da spaga....mai ales unui mitocan de administrator.
LUCIAN
Cunosc si eu doua cazuri si din pacate ambele fara reusita.
convingeti locatarii ca nu veti deranja cu activitatea care va fi desfasurata, poate asa merge.
La domiciliul meu, pe casa scarii la parter vrea cineva sa deschida bar, e normal ca majoritatea locatarilor sa fie impotriva...
OG 85/2001
Art. 11(2) Schimbarea destinatiei apartamentului de catre proprietar sau chirias se face numai pe baza hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, cu acordul proprietarilor direct afectati.

In cazul dvs toti vecinii de pe scara blocului sunt direct afectati de deschiderea unui spatiu comercial. Prin urmare aveti neaparat nevoie de acordul tuturor, inclusiv a celor recalcitranti. Singura sansa este sa incercati o conciliere cu cei ce sunt impotriva.
Este interpretabil, textul de lege nu spune cu acordul tuturor locatarilor sau proprietarilor, ci numai cu acordul celor direct afectati. Dacă 50% + 1 au semnat ar trebui să fie O.K. Doar nu o să te împiedici din cauza unor rău voitori.

Alte discuții în legătură

Probleme inchiriere uscatorie shhican shhican Am si eu o problema in legatura cu inchirierea unei uscatorii de bloc. Problema e in felul urmator: Vreau sa inchiriez o uscatorie de bloc la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Cat conteaza votul in deciziile pe care le iau conducerea asociatiei de proprietari... monica g.f. monica g.f. Este vorba despre un bloc cu 63 apartamente si garsoniere si 10 spatii comerciale situate la parterul blocului .Acest bloc a avut un singur proprietar (o ... (vezi toată discuția)
Construirea unor boxe sub treptele scarii in bloc dannyell1977 dannyell1977 buna ziua.locuiesc in sectorul ... pe strada .... blocul ... si am cateva nelamuriri privind boxe facute peste noapte de anumiti locatari din gasca ... (vezi toată discuția)