In localitatea noastra, primaria vrea sa acceseze fonduri europene pentru reabilitarea termica a blocurilor, am fost vizitati pentru a ne da acordul de principiu pentru aceasta. In spatiul care urmeaza a fi reabilitat isi desfasoara activitatea o societate comerciala care are contract de comodat cu proprietarul, persoana fizica. Am dori sa stim daca participarea la plata lucrarii revine persoanei fizice ca proprietar sau firmei ?
Primaria a cerut acordul pentru firma, aceasta urmand sa plateasca estimativ 15000 de lei dar nu mi se pare corect din moment ce proprietarul este persoana fizica.
Orice acord sau plata cad in sarcina proprietarului.
Daca proprietarul si chiriasul se inteleg prin contract altfel este alta problema dar proprietarul este cel caruia ii revine de drept aceasta obligatie.
Cei de la primarie nu au mai avut chef sa caute dupa proprietar si au pus chiriasul sa semneze, au ocolit legea.
Raporturile in cadrul asociatiilor de proprietari se desfasoara cu proprietarii spatiilor provate din condominiu
Proprietarul are obligatia sa contribuie la lucrarile de reparatii parti comune condominiu