avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelapohoata

Activitate mihaelapohoata

Cine a citit bine legea 196/2018? mi-a zis cineva ca pot si membrii comitetului executiv sa ia decizii privind schimbarea modalitatii de calcul a pierderilor de apa, chiar asa sa fie?
Iar banii din fondul de penalitati nu mai poate fii folosit decat pentru penalitati? si daca nu avem penalitati ii tinem ca pe fondul de rulment? as vrea si articolul de lege daca il stie cineva.
la adunarea reconvocata oricum se iau decizii si cu 2 persoane, daca atatea sunt si daca legea nu zice ca un proprietar are voie cu un nr limitat de imputerniciri eu zic ca asa este. Cine poate hotara sa fie un nr fix de imputerniciri si care sa fie acel numar? Dupa parerea mea nimeni sau poate doar vre-o Adunare Generala dar poate fi contestata aceasta decizie si poate exista castig de cauza atata timp cat in lege nu este prevazut acest lucru. Iar Adunarea Generala nu are voie sa ia decizii contrar legii deci........
Răspuns la discuția Cum fac acest lucru?
eu administrator. Deci ii dam salariu pe statul de plata si viram banii intr-un fond de salarii?
Răspuns la discuția Cum fac acest lucru?
va rog imi spune si mie cinneva?
vreau un raspuns de la un specialist. Va rog.
Am descoperit un consum urias de apa la un apartament ne locuit. Comitetul executiv a hotarat sa plateasca apa la pretul din luna respectiva, cand am depistat consumul. Proprietarul a facut cerere si i s-a eliberat copie de pe toate listele de plata din anul cand a ramas ne locuit apartamentul, a facut o medie a pretului la mc de apa si i-a reiesit alt pret. A achitat metrii cubi care ii avea la pretul acesta calculat de proprietar iar eu vreau sa stiu daca procedez corect adica in luna in care acel proprietar a platit toata suma eu sa scad din factura de apa a lunii respective suma platita de el si restul sa o impart locatarilor. La noi pierderile se impart pe consum astfel in aceasta luna voi avea pret mult mai mic la apa. Este corect asa?
La adunarea generala noul presedinte a spus ca renunta la salariul sau dar vrea ca din acei bani care i-ar fi luat sa se faca imbunatatiri in bloc. Am facut contract de mandat in care am specificat ca el nu va fi remunerat. Acum cum fac cu ce-a de-a doua problema? Pot face o reparatie lunara pana in suma de 850 lei cat avea vechiul presedinte si sa o repartizez pe coloana de cheltuieli pe CPI? avand si coloana separata de colectare de fond de reparatii? adica este deja hotarat cat vom colecta fond de reparatii si pt ca nu mai pot mari suma respectiva pot face o reparatie pe coloana de cheltuieli? practic tot pe CPI se colecteaza si fondul de reparatii si aceasta lucrare care as face-o doar ca aceasta reparatie se va repeta lunar. In lege nu am vazut nici o specificatie care sa imi interzica acest lucru. Multumesc anticipat.
Daca Presedintele Asociatiei de proprietari daca nu este remunerat se mai incheie contract de mandat?
si inca ceva. Daca era nestatutara de ce presedintele a lasat-o sa se tina? nu el trebuia sa zica ca nu este intrunit cvorumul si sa nu se tina?
cat despre legatura dintr-e cele doua este una singura. Il legea 230 zice "art,25 d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;"iar in asa zisul nostru statut zice ca un membru nu are voie decat cu o singura imputernicire, dar asa zisul statut este doar ceva scris si printat de oricine, Eu vreau sa stiu daca cineva poate contesta aceasta Adunare si daca ar putea avea si castig de cauza.