avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate xlucianax

Activitate xlucianax

Răspuns la discuția Acte de proprietate-urgent
Multumesc, pt raspuns, un avocat ar costa mai mult decat valoreaza terenul.....de asta incercam sa ne descurcam singure.....daca ne puteti ajuta cu mai multe....multumim
Buna seara, mama mea a cumparat de la un vecin o bucata de teren. A facut un contract de vanzare cumparare de mana cu martori vecinii..a platit suma si urma ca domnul sa faca actele. Din pacate dansul a decedat si mama nu a mai primit actele pe teren. Mostenitorul nu vrea sa ii cedeze mamei mele terenul, nici nu o lasa sa il foloseasca. La judecatorie a fost sfatuita sa il dea in judecata si doar asa o sa aiba dreptul la teren + actele de proprietar. Va rog sa ma sfatuiti ce pasi sa urmeze, ce taxe are de platit + un model de cerere de chemare in judecata,precum si acte normative necesare acestei actinui.Multumesc, Astept un raspuns urgent.
Multumesc pentru raspuns, este dureros ca trebuie sa cercetam asa ceva...
Buna dimineata,
Unchiul meu a decedat in Spania, si vrem sa stim cauza decesului. Familia lui din Spania, nu vrea sa ne trimita certificatul de deces. Sustin ca nu se elibereaza certificat de deces. Ne-au trimis un act din care reiese ca a decedat, dar se vede foarte rau (-nu exista, ca in zilele nostre, sa nu fie un scaner cum trebuie, sa se transmita documentele vizibile). Si din acel act nu reiese cauza decesului (este spatiu gol). Din cate stim noi familia din tara, este vorba de o sinucidere. Dar din alte surse am aflat, ca doar cei doi soti stiu ce s-a intamplat acolo. Suntem suspiciosi pentu ca, dupa ce am primit vestea, fiecare membru al familie, ne spunea altceva. Fiecare avea alta varianta. (ca s-au certat, ca mai era cineva la ei, ca nu s-au certat si totul era bine, ca el a plecat si nu s-a mai intors, etc.). Vrem sa aflam cauza decesului. Si nu stim cum. Am facut nenumarate adrese catre primaria din localitate, catre ambasada Romaniei din Spania (prin posta, prin email). NU am primit nici un raspuns. Va rugam sa ne ajutati. Cu cine sa luam legatura?Multumim
Răspuns la discuția Cumul functii-urgent
pai programul nu este suprapus, dar trebuia sa mearga la consfatuirile anuale ale profesorilor, care sunt obligatorii. Si s-a nimerit ca sa fie in timpul programului e lucru a celuilalt post. dar acolo a anuntat telefonic conducerea, seful. care acuma sustine ca a uitat.
Am nevoie de adnotari, pt ca acolo sunt precizate clar drepturile si beneficiile postului. (ex. concediu de odihna, sporuri, tichete de masa, etc...)multumesc mult pt raspunsuri
angajati diferiti

multumesc pt raspunsuri-va rog daca puteti sa ma ajutati cu adnotarile art 35 din codul muncii, multumesc

Multumesc pentru raspuns. totusi cred in bunavoita conducerii sa treaca cu vederea, tinand cont zeci de ore lucrate in plus+daruirea pentru ajutorarea bolnavilor
art.35 -cumul de functii-trimuiteti pe privat daca vreti
daca a lipsit de la servici pentru a indeplinii obligatiile postului de baza, poate fii sanctionat?
multumesc, dar as avea nevoie si de adnotarile din codul muncii
Răspuns la discuția Decizie atributii suplimentare
pai am participat si la curs, obligat-fortat, sa nu supar. Am fost mai exact amenintata, ca imi pierd locul de munca. Si pe mine nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa desfasor acele activitati. Va multumesc. scriu pe privat despre ce este vorba.