avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Emitere certificat de deces din Spania + cauza ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Emitere certificat de deces din Spania + cauza decesului

Buna dimineata,
Unchiul meu a decedat in Spania, si vrem sa stim cauza decesului. Familia lui din Spania, nu vrea sa ne trimita certificatul de deces. Sustin ca nu se elibereaza certificat de deces. Ne-au trimis un act din care reiese ca a decedat, dar se vede foarte rau (-nu exista, ca in zilele nostre, sa nu fie un scaner cum trebuie, sa se transmita documentele vizibile). Si din acel act nu reiese cauza decesului (este spatiu gol). Din cate stim noi familia din tara, este vorba de o sinucidere. Dar din alte surse am aflat, ca doar cei doi soti stiu ce s-a intamplat acolo. Suntem suspiciosi pentu ca, dupa ce am primit vestea, fiecare membru al familie, ne spunea altceva. Fiecare avea alta varianta. (ca s-au certat, ca mai era cineva la ei, ca nu s-au certat si totul era bine, ca el a plecat si nu s-a mai intors, etc.). Vrem sa aflam cauza decesului. Si nu stim cum. Am facut nenumarate adrese catre primaria din localitate, catre ambasada Romaniei din Spania (prin posta, prin email). NU am primit nici un raspuns. Va rugam sa ne ajutati. Cu cine sa luam legatura?Multumim
Cel mai recent răspuns: xlucianax , utilizator 12:19, 7 Octombrie 2014
Se elibereaza certificate de deces... o cautare pe Google va da informatii despre asta. Eu am gasit un link interesant insa nu stiu spaniola, din ce spune Google translate pare ca l-ati putea obtine si dvs. daca dovediti ca aveti un interes (asta ar putea fi gradul dovedit de rudenie, certificate de stare civila de unde sa reiasa legatura dintre dvs.) cu conditia sa nu existe exceptii care sa interzica publicarea fara autorizatii speciale. Cautati pe cineva care va poate traduce ce scrie aici:
[ link extern ]
Insa nu cred ca puteti afla mai multe din certificatul de deces.
Nu stiu ce alte demersuri oficiale puteti face :( Fara ajutorul cuiva de acolo nu vad cum ati putea afla mai multe.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
Ares-3, moderator
Multumesc pentru raspuns, este dureros ca trebuie sa cercetam asa ceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat roman in spania leona777 leona777 buna ziua, as vrea sa stiu daca un avocat roman poate sa pledeze in Spania intr-o cauza de omor ( un roman a murit intr-un penitenciar din Spania, cazul s-a ... (vezi toată discuția)
Pentru un concediu platit pentru evenimente personale-deces un ... Inuta206 Inuta206 Pentru un concediu platit pentru evenimente personale-deces un membru al familiei( la mine a fost sora ) in cat timp trebuie adus certificatul de deces la ... (vezi toată discuția)
Vrea sa vina acasa ContSters71776 ContSters71776 sora mea se afla de trei ani in spania unde a nascut recent o fetita. tatal copilului e tot roman dar nu sant casatoriti legal iar relatia lor merge din ce in ... (vezi toată discuția)