As dori informatii despre cazul urmator. O asociatie vrea sa plateasca scoala (privata) a unui copil (lunar, timp de un an de zile). Motivul este de ordin social, parintii nu-si mai pot permite plata scolii, neavand venituri momentan. Asociatia este condusa de unul din parintii copilului, celalalt parinte fiind deasemenea intre membrii fondatori.
In ordonanta de guvern nr. 36/1998 pentru completarea legii 32/1994, la articolul 1 aliniatul 3 activitatile pentru care se poate incheia contract de mecenat sunt in urmatoarele domenii: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific cercetare fundamentala si aplicata. Oare scoala intra in zona domeniului cultural?
Apoi, tot in acea ordonanta, articolele 6 si 7 suna asa:
Art. 6. Facilitatile prevazute in prezenta lege nu se acorda in cazul:
a) sponsorizarii reciproce intre persoane fizice sau juridice;
b) sponsorizarii efectuate de catre rude ori afini pana la gradul al patrulea inclusiv;
c) sponsorizarii unei persoane juridice fara scop lucrativ de catre o alta persoana juridica care conduce sau controleaza direct persoana juridica sponsorizata.
Art. 7. Prevederile art. 6 se aplica si persoanelor fizice sau juridice care efectueaza acte de mecenat.
Deci a doua si ultima intrebare este urmatoarea: Este in regula acest contract intre o asociatie condusa de unul din parinti si cei doi parinti ai copilului?
> Documentatia cadastrala a fost inregistrata si la OCPI? a fost avizata?
Nu stiu daca a fost inregistrata si avizata, cert e ca cei de la primarie mi-au trimis pe mail un plan cadastral semnat de expert.
> De unde ati tras concluzia ca suprafata este mai mica in teren decat in planul executat,terenul este imprejmuit?
Da, este imprejmuit. Am masurat cu ruleta. Stiu, nu suna ok sa spun ca am masurat cu ruleta, dar e limpede ca lumina zilei ca e mai mica suprafata, mai mica cu vreo 30%, chiar daca masuratoarea noastra o avea si ceva erori (e normal, nu am folosit aparate performante).
Langa terenul nostru se afla un teren al primariei (circa 400 de metri). Primaria ne anunta ca ar vrea sa il scoata la licitatie (noi avand drept de preemtiune) dar sa platim noi cadastrul. Se plateste cadastrul la o firma de specialitate, se face cadastrul si primaria ne trimite pe mail planul final (cu semnatura celui care a facut cadastrul). Problema e ca suprafata rezultata in urma cadastrului este cu cel putin 100-150 metri mai mare decat in realitate. Ce parghii legale avem la dispozitie atata timp cat primaria ne trimite la cadastrist iar cu acesta nu se poate discuta pentru ca nu accepta ideea sa fi gresit si nici nu vrea sa se deplaseze pana acolo ca sa verifice daca intr-adevar a gresit sau nu? Mentionez ca e vorba de o zona unde pretul pe metru este destul de ridicat, de aici acribia aceasta pe numarul de metri. Multumesc.
Am o problema. Pe viitorul magazin online voi vinde si cu amanuntul (catre clientul final), si cu ridicata (catre magazine care la randul lor vand mai departe). De asemenea, voi vinde cu ridicata si la diverse magazine in UE. Ce rezolvare vedeti avand in vedere ca va exista o singura societate comerciala?
Intrebarea este urmatoarea. Pentru a comercializa cu amanuntul tricouri cumparate de la o firma si imprimata la o alta firma, imi trebuie un cod caen special pentru modificarea tricourilor prin imprimare sau nu? Multumesc.