avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... suprafata teren gresita
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

suprafata teren gresita

Buna ziua,

Langa terenul nostru se afla un teren al primariei (circa 400 de metri). Primaria ne anunta ca ar vrea sa il scoata la licitatie (noi avand drept de preemtiune) dar sa platim noi cadastrul. Se plateste cadastrul la o firma de specialitate, se face cadastrul si primaria ne trimite pe mail planul final (cu semnatura celui care a facut cadastrul). Problema e ca suprafata rezultata in urma cadastrului este cu cel putin 100-150 metri mai mare decat in realitate. Ce parghii legale avem la dispozitie atata timp cat primaria ne trimite la cadastrist iar cu acesta nu se poate discuta pentru ca nu accepta ideea sa fi gresit si nici nu vrea sa se deplaseze pana acolo ca sa verifice daca intr-adevar a gresit sau nu? Mentionez ca e vorba de o zona unde pretul pe metru este destul de ridicat, de aici acribia aceasta pe numarul de metri. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2015
giussy7, utilizator
Cel mai recent răspuns: giussy7 , utilizator 11:47, 12 Septembrie 2015
Documentatia cadastrala a fost inregistrata si la OCPI? a fost avizata? De unde ati tras concluzia ca suprafata este mai mica in teren decat in planul executat,terenul este imprejmuit?
Persoana autorizată răspunde pentru măsurarea imobilului indicat de proprietar, pentru
corectitudinea întocmirii documentaţiei şi corespondenţa acesteia cu realitatea din teren şi cu actele doveditoare ale dreptului de proprietate puse la dispoziţie de proprietar. În cazul trasărilor, persoana autorizată răspunde pentru materializarea limitelor imobilului în concordanţă cu documentaţia cadastrală. Persoana autorizată este obligată să execute măsurătorile la teren.
Va sugerez sa solicitati primariei si executantului materializarea terenului prin tarusi.
> Documentatia cadastrala a fost inregistrata si la OCPI? a fost avizata?

Nu stiu daca a fost inregistrata si avizata, cert e ca cei de la primarie mi-au trimis pe mail un plan cadastral semnat de expert.

> De unde ati tras concluzia ca suprafata este mai mica in teren decat in planul executat,terenul este imprejmuit?

Da, este imprejmuit. Am masurat cu ruleta. Stiu, nu suna ok sa spun ca am masurat cu ruleta, dar e limpede ca lumina zilei ca e mai mica suprafata, mai mica cu vreo 30%, chiar daca masuratoarea noastra o avea si ceva erori (e normal, nu am folosit aparate performante).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)
Probleme de cadastru interval interval Tatal meu a avut 3 ha de pamant intr-o comuna. Prin anii \'950 l-a dat la stat in conformitate cu un decret de atunci (trebuie sa caut prin acte sa spun ce ... (vezi toată discuția)
Cadastrul nu corespunde cu schita cadastrala gaby_cornie gaby_cornie Am si eu o intrebare, si nu stiu cum s-o rezolv.Bunicul meu,are o casa la tara, si a facut o schita cadastrala in anul 1997.In 2011, cand a facut cadastru, au ... (vezi toată discuția)